Eclere cu branza

Categorii: Retete aperitive, Retete cu branza, Retete din Franta, Retete gustari (snack), Retete lact-ovo-vegetariene

 

Eclere cu branza
Pinterest

Mai putin celebre decat surorile dulci, choux a la creme, aceste eclere cu branza (gougeres) sunt foarte bune servite ca aperitiv, mai ales daca le umpleti cu o crema de branza sau pate de ficat. Eu le-am servit simple, ca snack langa berea rece pe care mai nou o beau in fiecare zi. vesel

Ingrediente
Eclere cu branza

110 ml apa
60 gr unt
1/2 lingurita sare
75 gr faina
2 lingurite rase mustar
2 oua
50 gr branza (am folosit 40 gr cheddar + 10 gr parmezan)

Bucati: 30

Preparare
Eclere cu branza

  1. Puneti apa cu untul si sarea pe foc mediu, pana se topeste untul si incepe sa fiarba.
  2. Turnati toata faina dintr-o data si amestecati rapid pana se leaga aluatul, devine ca o bila. Luati oala de pe foc si lasati compozitia sa se racoreasca un pic.
  3. Adaugati mustarul si apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine, pana se incorporeaza, dupa fiecare. O sa vi se para ca aluatul nu se leaga, ca se fac cocoloase mari dupa ce adaugati ouale, dar insistati si amestecti bine, se va lega cca 1 minut. vesel
  4. Adaugati branza razuita pe razatoarea mica si amestecati bine.
    * aluatul trebuie sa fie destul de tare, vedeti cum arata eclerele formate in tava; daca e prea moale aluatul, ele se vor turti in loc sa creasca. La fel se va intampla daca puneti foarte multa branza sau folositi o branza umeda. Pentru aceasta reteta alegeti branzeturi uscate, tari (traditional se foloseste branza Gruyere).
  5. Puneti aluatul in spritul de patiserie dupa metoda de aici. Faceti movilite nu foarte mari pe tava acoperita cu hartie de copt. Presarati-le cu putin piper, sare mare si chili. Si apoi presarati si putin parmezan.
    * daca nu aveti sprit puteti folosi o punga taiata la un colt sau puteti face movilitele cu o lingurita
    ** in acest moment le puteti pune la frigider si le coaceti cand doriti; aceste eclere sunt mai bune calde, deci e bine sa le coaceti doar inainte de a sosi musafirii
  6. Dati la cuptor la 220C pentru 30 minute, pana sunt rumene, fara a deschide cuptorul. Serviti imediat, cat sunt caldute.
    * si un ultim sfat: lasati eclerele sa se coaca pana devin rumene si nu deschideti cuptorul in acest timp; daca eclerele nu sunt suficient de uscate se vor desumfla cand se racesc.
 
Eclere cu branza - Adaugam faina

1. Adaugam faina

Eclere cu branza - Adaugam ouale

2. Adaugam ouale

Eclere cu branza - In tava

3. In tava

Eclere cu branza - Eclere cu branza

4. Eclere cu branza


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 29)  

 
loading...

Choux a la creme

14 Februarie 2013

Choux a la creme

Eclere

22 Decembrie 2011

Eclere

 

 

cristina  acum 8 ani - 31 Iulie 2009 12:24  

Re: Eclere cu branza

Sunt ne-mai pomenit de gustoase...Incercati si veti vedea...
 

Lira  acum 8 ani - 14 August 2009 22:37  

Re: Eclere cu branza

Reteta e cumva de pe Euforia - "French Food at home"?A m prins ceva asemanator, dar era pe sfarsite si eram tare dezamagita ca nu am apucat sa notez reteta ca aratau tare bine... la fel ca cele de aici! vesel Felicitari pentru site, va urmaresc constant, faceti o treaba grozava
 

nunisor  acum 8 ani - 7 Septembrie 2009 21:54  

Re: Eclere cu branza

oare cum ar iesi aluatul asta prajit in ulei mult si bine incins?stie cineva?
 

Ioana  acum 8 ani - 8 Septembrie 2009 10:34  

Re: Eclere cu branza

asa ies folosind varianta dulce de aluat: [link]
 

adriela  acum 8 ani - 8 Martie 2010 08:39  

Re: Eclere cu branza

buna!

adaugarea fainii, oualelor, branzei se face in oala care e pe foc sau se da la o parte cand incepe sa fiarba si se continua "operatiunea"?
 

Ioana  acum 8 ani - 8 Martie 2010 13:27  

Re: Eclere cu branza

faina se adauga cat e pe foc laptele. apoi iei oala de pe foc, lasi sa se racoreasca un pic amestecul si apoi continui cu ouale... am completat si in reteta.
 

natalia  acum 8 ani - 24 Martie 2010 13:28  

Re: Eclere cu branza

foarte bune. multam de reteta. am facut pentru ziua sotului meu si am regretat ca nu am facut cantitate dubla. data viitoare o dublez.
 

cristina  acum 8 ani - 20 Aprilie 2010 13:21  

Re: Eclere cu branza

fffffffffffffff gustoase si usor de facut . vesel
 

pitika  acum 7 ani - 3 Decembrie 2010 17:29  

Re: Eclere cu branza

am sa incerc si sper sa aveti dreptate.pupici
 

ioana  acum 7 ani - 25 Decembrie 2010 09:24  

Re: Eclere cu branza

asi incerca dar imi e frica sa nu ramana soacramea cu parerea ca nu stiu sa le fac cwe sfaturi imi dati vesel imi e pofta trist vesel vesel
 

geo  acum 7 ani - 29 Ianuarie 2011 17:51  

Re: Eclere cu branza

super............deja salivez.si foarte usoare imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta vesel
 

MARIUTZA  acum 6 ani - 23 Ianuarie 2012 18:52  

Re: Eclere cu branza

imi e pofta
 

Claudia  acum 6 ani - 28 Martie 2012 11:49  

Re: Eclere cu branza

Acum am scos din cuptor ultima tura. Prima tura am tinut-o la 220grade 20 de minute si au fost prea rumenite si uscate, a doua tura am tinut-o la 200 de grade 15 minute, si au fost mai ok, cuptor nebunatic vesel . oricum sunt supee imi e pofta eer.
 

iustina  acum 6 ani - 18 Aprilie 2012 16:45  

Re: Eclere cu branza

buna. voiam sa te intreb daca vor creste fara praf de copt( si la varianta desert). Vreau sa incerc , dar mi e frica sa nu ramana mici.
 

Ioana  acum 6 ani - 18 Aprilie 2012 16:47  

Re: Eclere cu branza

cresc de la ou, eclerele se fac fara praf de copt.
trebuie doar sa respecti instruciunile din reteta (sa adaugi ouale in aluatul usor racorit, sa nu faci aluatul foarte moale - trebuie sa fie usor de format cu spritzul, astfel incat sa nu se "labartzeze" in tava, sa nu deschizi usa cuptorului cat se coc etc...). daca faci toate aceste eclerele vor iesi foarte frumos crescute.
 

Lore  acum 5 ani - 14 Septembrie 2012 23:06  

Re: Eclere cu branza

Sunt extraordinare!Nu am apucat sa le scot bine din cuptor ca mama le termina.Urmaresc retetele tale de ceva vreme si am mare incredere in ingriedente si gramaje(nu ca pe alte site-uri).Sunt innebunita dupa bucataria asiatica, te as ruga sa ne incanti cu cateva retete noi, condimentate din bucataria Orientala.Felicitari pentru site!!! vesel
 

olga  acum 5 ani - 26 Martie 2013 14:26  

Re: Eclere cu branza

Ioana draga,

ce am facut gresit? Am urmat pasii , dar nu au crescut iar in tava, dupa ce le-am pus in cuptor iesea apa din eclere.
Untul este de vina? Nu inteleg.
In alta ordine de idei, Multumesc, multumesc, multumesc si iar multumesc foarte mult pentru tot ceea ce faci.
 

Ioana  acum 5 ani - 26 Martie 2013 14:39  

Re: Eclere cu branza

le-ai putut spritza in tava usor? nu erau prea moi?
 

olga  acum 5 ani - 26 Martie 2013 14:51  

Re: Eclere cu branza

aluatul avea consistenta, doar ca odata puse in cuptor am vazut ca iese apa din ele. am folosit unt Pilos-82% grasime. Nu stiu daca e relevant.
Oricum am sa mai incerc, e prima data cand fac ceva de pe site si nu-mi iese; rata, briosele, aluatul frantuzesc ,etc. mi-au iesit de fiecare data.
Iti sunt profund recunoscatoare. Chiar ma gandeam eu ce as putea face pentru tine. Poate accepti invitatia la o cafea cand vin la Cluj.
Multumesc din suflet.
 

Ioana  acum 5 ani - 26 Martie 2013 15:00  

Re: Eclere cu branza

asa ceva n-am patit la eclere. sa se lase, sa nu creasca, sa crape tare am mai auzit. dar sa iasa apa... ce branza ai folosit?

normal ca accept invitatia la cafea. imi place cafeaua vesel meci mult, olga!
 

alina  acum 5 ani - 30 Aprilie 2013 16:12  

Re: Eclere cu branza

Am cautat branza aceasta gruyere insa doar cascaval am gasit este ok? Arata incredibil de delicios.
 

Ioana  acum 5 ani - 30 Aprilie 2013 16:13  

Re: Eclere cu branza

da, un cascaval de tip emmentaler e ok.
 

olga  acum 5 ani - 25 Iunie 2013 16:15  

Re: Eclere cu branza

Draga Ioana,

Am facut a 6-a oara eceste eclere, dar inca nu stiu de ce nu imi ies.
Branza este cheddar, pana acum puneam si parmesan, dar cum nu au iesit am zis sa incerc fara.
Tot nu cresc.
Am incercat sa cresc/ sa reduc timpul dupa ce iau de pe foc ,inainte sa adaug mustar,oua,etc.
Poti, te rog sa-mi spui exact cat le las la racorit?
Poate aici e problema.
Multumesc foarte frumos.
 

Ioana  acum 5 ani - 26 Iunie 2013 10:35  

Re: Eclere cu branza

Olga, nu cumva aluatul iti iese prea moale? cand le formezi, stau asa cum le pui sau se latesc pe tava?
la racorit se lasa doar pana aluatul nu il mai simti cald (cam 10 minute).
si incearca sa incepi coacerea la 200C pentru primele 10 minute si apoi sa scazi la 180C pana sunt facute (cca 20 minute)
 

Bugnariu Livia  acum 2 ani - 9 Februarie 2016 02:45  

Re: Eclere cu branza

Ioana draga, sint foarte reusite eclerurile, felicitari !!
 

Ioana  acum 2 ani - 9 Februarie 2016 15:28  

Re: Eclere cu branza

merci! sa-ti fie de bine.
 

Ilinca  acum 17 ore - 28 Iunie 2018 17:22  

Re: Eclere cu branza

Un adevarat deliciu pentru familia mea si musafirii mei. Am facut aceasta reteta de nenumarate ori si intotdeauna au disparut foarte repede de pe farfurie.
Multumesc Ioana pentru toate retetele minunate cu care ne incanti mereu.
Numai bine! vesel vesel vesel
 

Ioana  acum 13 minute - 29 Iunie 2018 10:53  

Re: Eclere cu branza

Ilinca, multumesc! ma bucur sa gatim impreuna vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus