Ghiveci de legume cu jumari de oua

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou

Un mic dejun inspirat dintr-o mancare traditionala israeliana Shakshuka, singura diferenta e ca eu am facut ouale jumari, in timp ce la Shakshuka ouale se pun intregi peste ghiveciul de legume care nu se lasa sa scada foarte mult, se pune capacul si se lasa pana sunt coapte.

Ingrediente

1 ceapa mare
2 ardei medii
3 rosii mari coapte
4 oua
sare, piper, putin chili
ulei masline

  1. Tocam ceapa iar ardeiul il taiem fasiute subtiri. Le punem la calit cu putin ulei si lasam la foc mic pana se inmoaie.
  2. Intre timp crestam rosiile la un capat, le oparim 30 secunde si le dam pielita jos. Le taiem cubulete. Se pun rosiile in tigaie peste ceapa si ardei, se condimenteaza cu sare, piper si putin chili (puteti pune si alte mirodenii: oregano, cimbru, busuioc) si se lasa cam 2 minute la calit, doar cat sa scada putin sucul rosiilor, amestecand din cand in cand.
  3. Ouale se bat cu putina sare si se toarna in tava de jur imprejur. Se amesteca apoi rapid pana se incheaga si se fac jumari.
  4. Se serveste cu paine prajita.

Calim ceapa si ardeii

Adaugam rosiile

Turnam ouale batute si amestecam

Ghiveci de legume cu jumari de oua

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...