Ghiveci de legume cu branza

Categorii: Retete cu branza, Retete cu legume, Retete de mancaruri cu legume, Retete ieftine, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Ghiveci de legume cu branza
Pinterest

Ghiveci rustic, foarte ieftin. Am calculat si m-a costat 12 lei toata oala, asta ar veni 4 lei/portie. Ca si pont pentru reducerea costurilor, va sfatuiesc sa alegeti rosiile extra-coapte, mai moi, cele care se vand in piata la pret redus din cauza ca nu mai sunt bune pentru salata. Insa pentru ghiveci sunt perfecte. vesel

Ingrediente
Ghiveci de legume cu branza

200 gr branza Danish White (sau feta, telemea)
5 ardei verzi si/sau galbeni
3 ardei iuti verzi
1 vanata foarte mica
2 cepe mari
4 rosii coapte bine, mai marisoare
1 lingurita oregano (sau ierburi Provence)
2 linguri ulei
3 linguri ulei extravirgin de masline
sare, piper

Portii: 3

Preparare
Ghiveci de legume cu branza

  1. Se pun 3 ardei pe tava cuptorului, impreuna cu ardeii iuti si feliile de vanata date cu sare si stropite cu putin ulei. Se coc la 220C pentru 20 minute. La jumatatea timpului de coacere se intorc vinetele si se mai ung deasupra cu un strop de ulei, ca sa nu se usuce.
  2. In acest timp punem o oala cu apa la fiert si cand fierbe adaugam rosiile crestate in X si le lasam sa se opareasca cca 10 secunde. Le scoateti cu o paleta, apoi le curatati de coaja.
  3. Taiati cei doi ardei ramasi pe lung, ii curatati de cotoare, apoi ii taiati felii subtirele pe lat. Taiati si ceapa felii.
  4. In 2 linguri de ulei caliti pentru cateva minute ardeiul. Adaugati apoi ceapa, presarati putina sare si caliti pana legumele se inmoaie.
  5. Adaugati rosiile mixate in robotel, adaugati sare si piper dupa gust si oregano. Fierbeti ghiveciul timp de 15 minute, la foc mediu.
  6. In acest timp, faceti cate o taietura in ardeii copti, scoateti pe acolo cotorul si semintele. Umpleti ardeii cu branza.
  7. Cand ghiveciul a scazut, adaugati uleiul de masline, amestecati, apoi asezati in sos feliile de vinete, ardeii iuti si ardeii umpluti. Stropiti ardeii umpluti cu sos. Puneti capacul pe oala si lasati sa fiarba impreuna inca 10 minute, la foc mic.
  8. Pe fiecare farfurie asezati ghiveci de legume, iar deasupra cate un ardei iute si unul umplut. Serviti cald, cu paine taraneasca.
 
Ghiveci de legume cu branza - Legumele coapte in cuptor

1. Legumele coapte in cuptor

Ghiveci de legume cu branza - Prajim ardeii si ceapa

2. Prajim ardeii si ceapa

Ghiveci de legume cu branza - Adaugam rosiile si fierbem

3. Adaugam rosiile si fierbem

Ghiveci de legume cu branza - Umplem ardeii cu branza

4. Umplem ardeii cu branza

Ghiveci de legume cu branza - Ghiveci de legume cu branza

5. Ghiveci de legume cu branza


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 18)  

 

 

 

Monica Mihaly  acum 6 ani - 30 Iunie 2011 10:59  

Re: Ghiveci de legume cu branza

arata delicios
trebuie incercat cat mai repede imi e pofta
 

Ioana  acum 6 ani - 30 Iunie 2011 12:15  

Re: Ghiveci de legume cu branza

este esenta verii in acest ghiveci, o sa-l mai folosesc ca baza si la alte retete.
 

Simona-Adina Hotea  acum 6 ani - 30 Iunie 2011 17:39  

Re: Ghiveci de legume cu branza

M-ai dat pe spate cu reteta asta ! Cu siguranta o voi incerca maine sau poimaine. Te pup ! Si daca-mi iese bine, te pup inca o data! vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 1 Iulie 2011 10:45  

Re: Ghiveci de legume cu branza

te pup si eu! de doua ori vesel
 

Simona-Adina Hotea  acum 6 ani - 4 Iulie 2011 10:20  

Re: Ghiveci de legume cu branza

Draga Ioana, am "efectuat" reteta sambata seara, prietenii nostri au adus o paine de casa calda (care continea bucatele de nuca), am "intins" in reteta ta pana ne-au durut mainile vesel
Am folosit ca umplutura pentru ardei "Danish White" amestecata cu putina urda de-a noastra.
Iar vinetele (ca am pus doua mai mici) si ardeii (6 buc) le-am copt pe grill-gas.
Te pupam de 4 ori, ca am fost patru ! vesel vesel vesel vesel
 

Alecsandra  acum 6 ani - 16 Iulie 2011 01:45  

Re: Ghiveci de legume cu branza

Ioana,in primul rand felicitari pt retetele tale,care ne scot din impas si din monotonie,iar apoi,super reteta!Am facut-o deja de doua ori si a "prins"foarte bine...cu adevarat delicioasa...multumim...
 

artemis  acum 6 ani - 22 Iulie 2011 10:05  

Re: Ghiveci de legume cu branza

foarte bun ghiveciul si deosebit cu ardeii umpluti, ma gandeam ca nu o sa iasa ca in reteta dar a fost super bun!!
 

nadea  acum 6 ani - 29 Iulie 2011 17:04  

Re: Ghiveci de legume cu branza

vesel vesel vesel vesel vesel foarte bun
 

rsimona  acum 6 ani - 10 Septembrie 2011 21:51  

Re: Ghiveci de legume cu branza

Maine o sa-i fac si eu sa vedem cum iese. Azi am facut papanasi. Super buni
 

rsimona  acum 6 ani - 11 Septembrie 2011 19:18  

Re: Ghiveci de legume cu branza

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate ! Acum inting in sos imi e pofta
 

Ana Lazar  acum 5 ani - 26 Iulie 2012 09:38  

Re: Ghiveci de legume cu branza

Am preparat acest fel de mancare si a iesit...delicios.In Grecia am mai mancat ardei umplut cu feta la gratar dar mancarica asta e foare buna si i-am uimit pe prietenii mei.Eu am mai fript si niste feliute de dovlecel si chiar nu am simtit nevoia sa mai frig ceva carnita, este foarte satioasa si cu o salata de ardei copti.Multumesc.
 

sanda  acum 2 ani - 6 Iulie 2015 12:39  

Re: Ghiveci de legume cu branza

Ardeii copti ,si cel iute Nu se curata?
 

Ioana  acum 2 ani - 6 Iulie 2015 13:09  

Re: Ghiveci de legume cu branza

cei galbeni i-am curatat, cei iuti nu, ca sa lase coaja aroma de fript in sos.
 

sanda  acum 2 ani - 18 Iulie 2015 18:09  

Re: Ghiveci de legume cu branza

Interesanta reteta si f. buna. Multumesc.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus