Ghiveci de legume

Retete din Franta Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple

Pietele sunt pline de legume din productia autohtona, e momentul sa profitam de ele.

Cand am fost la Bucuresti am cinat la un restaurant ayurvedic si am comandat Ratatouille, ghiveciul de legume frantuzesc, nu sobolanul :p A fost asa bun, incat ieri, cand am vazut legumele proaspete in piata, mi-am amintit de el.

Ingrediente

1 ceapa mare (aprox 150 gr)
2 ardei (aprox 250 gr)
3 catei usturoi mari
2 dovlecei mici (aprox 500 gr)
1 vanata (aprox 350 gr)
3 rosii medii coapte (aprox 450 gr)
1 lingurita ierburi provence
1 foaie de dafin
cateva fire de patrunjel
sare, piper
5 linguri ulei

Portii: 4

  1. Se taie felii dovlecelul curatat si vanata pe care o lasam cu coaja. Daca feliile sunt prea mari se pot taia in 2 sau 4 (la vanata le-am taiat in 4, dovlecelul era mic asa ca le-am lasat intregi). Se aseza pe servetele de bucatarie intr-un singur strat si se presara putina sare. Se acopera cu servetele de bucatarie si se lasa cca 30 min sa se absoarba apa din legume.
  2. Intr-o tigaie mai larga se incinge uleiul si se calesc la foc mediu spre mic ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucati patrate pana se inmoaie.
  3. Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 minut la calit.
  4. Se adauga dovlecelul si vanata, ierburile provence, dafinul, piper si sare. Se caleste la foc mediu totul inca 10 minute, amestecand des. Verificati ca dovlecelul si vanata sa fie facute, dar nu foarte moi.
  5. Rosiile se oparesc 1 minut si se curtata de coaja. Se taie cubulete. Se adauga peste legume si se mai fierbe totul 5 minute, amestecand de cateva ori. Se drege de sare. Se adauga patrunjelul tocat si se ia de pe foc.
  6. Se serveste cald sau rece cu cuoscous.

Pregatim ceapa, usturoiul si ardeii

Vanata si dovleceii la scurs

Adaugam vanata si dovelceii in tigaie

Adaugam si rosiile decojite

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...