Guacamole

Retete aperitive Retete cu legume Retete din Mexic si Tex-Mex Retete de post Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

O reteta traditionala mexicana, cu avocado si legume, un dip care merge bine langa chipsuri din malai (tortilla).

Este foarte important sa stiti sa alegeti fructele de avocado. Testul este simplu: luati avocado intre degete si strangeti, daca pe fruct raman doar mici adancituri de la degete si simtiti ca pulpa cedeaza putin sub degete, sunt bune de consumat; daca simtiti ca degetele intra usor in pulpa si fructul are pete negre, atunci este prea copt si nu va recomand sa-l cumparati; daca fructul este tare, puteti sa-l cumparati, dar nu-l veti consuma imediat ci il asezati intr-o punga de hartie alaturi de o banana si lasati 2 zile la temperatura camerei sa se coaca.

Ingrediente

2 avocado
1 lingura plina de ceapa tocata marunt
1 rosie mare
1 ardei iute (sau chili pudra)
cateva fire de patrunjel si coriandru
suc de lamaie sau lime
sare

  1. Avocado se decojesc, se scoate samburele si pulpa se piseaza cu o furculita. Stropiti pulpa cu suc de lamaie/lime ca sa nu se oxideze.
  2. Adaugati ceapa tocata, ardeiul tocat, rosia taiata cubulete mici si verdeturile tocate marunt.
  3. Sarati dupa gust

Guacamole cu chipsuri

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...