Lapte de pasare rapid

Retete desert Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete rapide Retete simple

Reteta Lapte de pasare rapid

Am pregatit aici varinta mea de lapte de pasare, un pic diferita de varianta clasica, fiindca in loc de albusul fiert in lapte am folosit bomboanele marsmallows pregatite saptamana trecuta.

Ingrediente

3 galbenusuri
500 ml lapte
6 linguri zahar
1 lingurita cu varf faina
1 lingurita esenta de vanilie
un varf lingurita turmenic (optional)
marshmallow (pregatite in casa sau cumparate)

Portii: 4

  1. Intr-o oala puneti laptele pe foc mediu impreuna cu zaharul. Amestecati pana zaharul se dizolva si laptele e fierbinte.
  2. Intr-un bol frecati galbenusurile cu faina si apoi turnati cateva linguri de lapte fierbinte peste el, amestecand bine. Dati focul la mic. Turnati acest amestec in oala cu lapte, incet, amestecand mereu. Lasati pe foc pana compozitia capata o consistenta cremoasa si continuati sa amestecati.
  3. Adaugati turmenicul pentru o culoare mai frumoasa si luati de pe foc. Cand se racoreste adaugati esenta de vanilie.
  4. Impartiti laptele in 3-4 pahare si dati la rece macar 1 ora. Se serveste rece cu multe marsmallows deasupra.

Comentarii (23)

 

Ultimele comentarii

Adria  acum 13 ani - 25 Martie 2011 16:08  

Buna Ioana,

Vreau sa fac si eu acest mic desert, dar as vrea sa fac cum spuneai tu in prezentare cu albusul fiert in lapte. Cum se face asta ?

Merci!
 

Ioana  acum 13 ani - 25 Martie 2011 16:23  

la reteta asta am folosit 3 galbenusuri.

daca vrei varianta clasica, bati cele 3 albusuri aferente spuma cu un strop de suc de lamaie (sau cream tartar; ca sa fie mai stabila). cand incepe sa se "lege" spuma adaugi zahar (vreo 1-2 linguri; poti pune si zahar vanilat) si bati in continuare pana spuma e tare si sta pe tel.

faci pasul 1 din reteta si cand laptele cu zahar incepe sa fiarba, dai focul la mic sub el si incepi sa formezi cu o lingura "galuste" din spuma batuta. Fierbi galustele in lapte 1-2 minute pe fiecare parte. le fierbi pe rand daca nu-ti incap in oala toate. le scoti cu o paleta cu gauri pe un platou.

apoi continui cu pasii 2 si 3 din reteta. Adaugi apoi galustele de spuma in sosul obtinut si dai la rece totul.

asta e! practic intre pasul 1 si 2 mai e pasul de fierbere a galustelor de spuma in lapte.
 

Adria  acum 13 ani - 25 Martie 2011 17:34  

Merci pt. raspuns, foarte prompt :)
 

eu...  acum 12 ani - 12 August 2011 18:27  

dar trebuie puse oua de casa , proaspete sau merg si cele cumparate?
:)
 

Ioana  acum 12 ani - 12 August 2011 18:32  

evident ca cele mai bune sunt ouale de casa proaspete si daca ai e super! dar eu folosesc si din cele cumparate cand nu am de la tara. intr-adevar, cumpar oua ecologice .
 

Antonia  acum 12 ani - 23 Noiembrie 2011 13:43  

O delicatesa David ii place :) ;)
 

anna gheorghiu  acum 12 ani - 1 Decembrie 2011 22:25  

de cand cautam aceasta reteta...mersi,mersi,mersi!sambata fac o surpriza baietilor mei!!!
 

Diana  acum 11 ani - 4 Februarie 2013 16:15  

Suuuuuuuper bun. Gust deosebit. Aceasta reteta m-a salvat in acest weekend :) ...dar...dar...nu mi-a prea iesit partea a doua, marsmallows..nu stiu care sa fi fost gresala. am respectat tot tot. ma gandesc ca ori albusurile n-or fi fost destul de reci cand le-am pus in tava, de la sirop, ori gelatina care am folosit-o a fost de bai. Am folosit 2 pliculete dr oetker, pt ca am facut portie dubla. Tu de care folosesti? Oricum, am adunat ce s-a putut de deasupra:p, pt ca acolo s-a intarit, si am baut lapticul care a placutut tuturor =P~ =P~ inca mai am 2 portii, de abia astept sa ajung la ele =P~ =P~ Cu siguranta am sa o mai incerc odata! ;)
 

Ioana  acum 11 ani - 4 Februarie 2013 16:30  

tot cea de la Dr Oetker o folosesc si eu.
cand ai adaugat siropul, ti-a iesit o spuma lucioasa care sa stea pe lingura?
fiindca ori siropul nu era destul de fierbinte si bezeaua a iesit moale, ori, gelatina nu s-a activat. data viitoare pue gelatina cu apa cu cateva minute inainte de folosire. daca se umfla foarte tare, mai adauga putina apa calduta inainte de a o adauga in bezea.
 

Diana  acum 11 ani - 5 Februarie 2013 15:48  

Da, cand am adaugat siropul, totul a fost perfect. Spuma lucioasa, tapana. Gelatina imi amintesc ca s-a umflat rapid...probabil trebuia sa-i mai pun putina apa, sa se activeze. Multumesc pt pont :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...