Mazare bonne femme

Retete din Franta Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete simple

Doar pentru femei bune: mazare in stil frantuzesc. Sa nu ma intrebati cum de am mazare proaspata in aprilie! Cred ca am platit greutatea ei in aur  :p

Reteta e clasica, combinatie sigura de mazare, ceapa si bacon. E interesant modul de gatire: mazarea aproape se face in suc propriu. Retete originala cere cateva frunze de salata care se aseaza deasupra ca sa tina aburul si sa mai lase apa. Nu m-am complicat cu frunzele si am pus pur si simplu cateva linguri de apa inainte de a sigila foarte bine tigaia si a fierbe mazarea la foc mic. E buna simpla dar si pe post de garnitura.

Ingrediente

450 gr mazare
100 gr bacon
1 ceapa medie (maxim 100 gr)
1 fir cimbrisor
8 linguri apa
1 lingura rasa unt
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Intr-o tigaie mai adanca si nu extrem de larga se pune baconul taiat cubulete la foc mic pana-si lasa grasimea, dar nu trebuie sa fie rumen. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste totul in continuare pana ceapa e moale si baconul e rumen (cca 5 minute).
  2. Se adauga mazarea, untul si cimbrul. Se presara sare si piper negru. Se amesteca pana untul e topit. Se adauga apa si se aduce la fierbere.
  3. In acel moment se da focul la mic, se pune capacul (daca capacul nu e etans, puteti aseza o folie de aluminiu sub el) si se fierbe asa pana mazarea e facuta (cca 20-25 minute). Amestecati de 2 ori in acest timp si gustati mazarea de fiecare data ca sa puteti estima cand e gata. Cand amestecati verificati si daca mai e lichid in tigaie, mazarea nu trebuie sa arate uscata.
  4. Cand e gata, in tigaie ar trebui sa mai ramana doar putin lichid pe fund, ca un sos lejer. Daca doriti, acum puteti presara patrunjel sau menta tocata.
  5. Serviti mazarea calda cu paine de secara si daca doriti 1 lingura de branza de casa (sau telemea).

Calim baconul si ceapa

Adaugam mazarea, cimbrul si untul

Mazarea a fiert

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...