Mazare cu cartofi si morcovi noi
Retete cu cartofi Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete ieftine Retete simple
Multe legume noi adunate intr-o cratita.
Ingrediente
500 gr mazare proaspata
3 cartofi noi medii (cca 350 gr)
3 morcovi noi (cca 150 gr)
1 ceapa medie
2 rosii mai mari bine coapte (cca 350 gr)
2 cuisoare
1 foaie dafin
1 varf cutit scortisoara
2 fire marar
sare, piper negru
3 linguri ulei de masline
Portii: 4
- Se caleste ceapa tocata marunt in ulei cam 5 minute, doar sa se inmoaie un pic. Se adauga rosiile date pe razatoare, dafinul, scortisoara si cuisoarele si se caleste totul inca 10 minute, amestecand rar.
- Se adauga cartofii taiati cuburi si morcovii taiati in doua pe lungime. Se adauga apa cat aproape sa acopere totul (cca 300 ml), sare si piper. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mediu spre mic, timp de 20 minute.
- Se adauga mazarea si mararul tocat si se mai fierbe cu capac inca 15 minute. Se verifica mazarea sa fie fiarta, dar nu moale.
- Se ia capacul si daca sosul nu a scazut suficient, se mai fierbe 5 minute. Se serveste cu paine taraneasca.
Ceapa si rosiile calite
Se adauga cartofii, morcovii si apa
Legumele sunt aproape fierte
Se adauga mazarea
Mazarea e fiarta
Comentarii (2)
Anamaria acum 9 ani - 23 Iunie 2015 22:37
Imi place asemenea mancarica, ceva usor si bun. Poate fi o cina sau o garnitura, oricum e ceva potrivit pentru zilele calduroase. Merci.leu monica nicoleta acum 8 ani - 13 Decembrie 2015 13:13
foarte delicios de iti lasa gura apa =P~ ;)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email