Vitel cu mazare si cartofi noi

Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Vitel cu mazare si cartofi noi

O tocanita nepretentioasa, cu doua produse de sezon: mazare si cartofi noi. Ca sa va cada mai bine puneti langa ea o paine taraneasca, un pahar de vin si doi prieteni buni ;)

Ingrediente

500 gr carne de vitel (sau pulpa de miel)
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
1 lingura buna pasta de rosii (sau 200 gr rosii din conserva mixate in robot)
80 ml vin alb sec
1/2 legatura patrunjel
1/2 lingurita boia dulce
1 foaie dafin
1 cuisor
1 varf cutit nucsoara macinata
200 gr mazare proaspata
300 gr cartofi noi (mici)
2 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

  1. Se pune o craticioara cu apa la fiert. Se va tine apa fierbinte cat timp se face tocanita.
  2. Se taie carnea bucati mai mari. Se macina in robot ceapa pana devine pasta sau se da pe razatoare.
  3. In uleiul incins se caleste pasta de ceapa doar 2-3 minute. Se adauga carnea si se prajeste pe ambele parti pana incepe sa se rumeneasca un pic.
  4. Se stinge cu vin si se fierbe pana se evapora aproape de tot.
  5. Se adauga pasta de rosiile, boiaua, patrunjelul tocat si usturoiul strivit si se calesc 2-3 minute.
  6. Se adauga 2 cani de apa, cuisorul, dafinul, putina sare si piper negru macinat. Se aduce la fierbere. Se pune capacul si se fierbe timp de 1.5 ore. Dupa aproape 1 ora apa ar trebui sa fi scazut aproape de tot si sa se fi format un sosulet. In acest caz se mai adauga cate 2 polonice de apa fierbinte. Se va adauga apa fierbinte (cate 1, 2 polonice o data) de cate ori e nevoie pana carnea e fiarta super bine. Mie dupa 1.5 ore carnea era moale si se desfacea fasiute.
  7. Se adauga mazarea si 2 polonice de apa fierbinte si se fierbe tot cu capac inca 10 minute.
  8. Se adauga cartofii noi spalati (daca sunt mai mari se pot taia felii pe lung, altfel ii lasati intregi) si inca putina apa daca e necesar. Se fierbe cu capac pana cartofii sunt fierti si apa a scazut la consistenta unui sos (cca 15-20 minute).
  9. Se gusta de sare, apoi se poate servi.

Adaugam paste de rosii

Adaugam paste de rosii

Fierbem carnea

Fierbem carnea

Carnea e fiarta

Carnea e fiarta

Adaugam mazarea

Adaugam mazarea

Comentarii (9)

 

josephinnejose  acum 10 ani - 18 Iunie 2013 13:56  

vai draga mea, ce bunatate ca-i si simt mirosul! sa nu mai zic ca-mi si imaginez painea calda.... =P~
 

Ioana  acum 10 ani - 18 Iunie 2013 14:42  

da, bun bun. cred insa ca asta a fost ultima mancare tinuta pe foc asa mult, la noi au dat caldurile. dar imi era o poftaaa, de saptamana trecuta visam la vitelul asta cu mazare.
 

Cristina  acum 10 ani - 19 Iunie 2013 09:52  

Delicios!
 

loredana  acum 10 ani - 21 Iunie 2013 21:24  

da, cu adevarat o tocanita foarte gustoasa. testata direct in bucataria e-retete. papilele noastre iti raman recunoscatoare ;)
 

Ioana  acum 10 ani - 24 Iunie 2013 11:28  

Loredana, oricand cu placere si va mai asteptam pe la noi.
 

christyansen  acum 10 ani - 29 Noiembrie 2013 16:35  

super bun bv bv bv bv bv
 

deniele  acum 10 ani - 21 Martie 2014 22:01  

buna , astazi am incercat si eu aceasta reteta pentru ca sotului meu ii place foarte mult carnea de vitel si bineinteles ca a iesit chiar foarte buna ,iti multumesc mult pentru retetele minunate ce le-am probat de pe pagina ta ,
 

Elena Alina  acum 7 ani - 1 Iunie 2016 20:39  

Am schimbat 2-3 chestiute, gen am folosit boia iute, insa a iesit minunata. Poate putin mai mult sos, dar asta e vina mea. Si tot e bun. Multumesc! :D
 

Ioana  acum 7 ani - 2 Iunie 2016 09:42  

cu mare drag, Elena!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...