Muschiulet de porc la tigaie cu mazare

Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de porc Retete cu putine calorii

Reteta Muschiulet de porc la tigaie cu mazare

Muschiuletul de porc preparat astfel se topeste in gura, iar impreuna cu garnitura simpla de mazarea obtineti o cina simpla si satisfacatoare. O cina ideala pentru mijlocul saptamanii.

Ingrediente

Muschiulet la tigaie

1 muschiulet de porc
sare, piper negru, fulgi chili

Mazare

500 gr mazare
50 gr bacon (sau costita afumata)
1 ceapa mica
1/4 ardei rosu
1 catel usturoi
1 rosie din conserva (+ 2 linguri suc de rosii)
1/4 legatura patrunjel
1 lingura ulei
sare, piper

Portii: 3-4

  1. Se scoate muschiuletul din frigider si se curata de toate pielitele albe. Se taie felii de 2 cm grosime (socotiti 3 felii de persoana). Pe masa de lucru se presara piper negru macinat, fulgi de chili si sare (o idee mai multa decat ati pune de obicei). Se rostogolesc feliile de muschiulet prin condimente atfel incat sa fie acoperite pe ambele parti si pe margini. Se pun feliile pe o farfurie si se lasa la temp. camerei in jur de 2 ore (in jur de 22C; daca e foarte cald in bucataria voastra, reduceti timpul sau le puteti lasa cateva ore la frigider si apoi le scoateti doar pentru jumatate de ora afara).
  2. Se incinge uleiul. Se adauga ceapa tocata marunt, baconul si ardeiul taiate cubulete. Se calesc pana ceapa se inmoaie bine de tot.
  3. Se adauga usturoiul strivit si se caleste inca 1 minut. Se adauga rosia strivita cu furculita impreuna cu sucul de rosii. Se caleste inca 2 minute.
  4. Se adauga mazarea si 250 ml apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aduce la fierbere. Se fierbe mazarea cu capac timp de 10 minute. Se ia capacul si se mai fierbe 10 minute, amestecand des, mai ales pe final. La final, apa trebuie sa scada aproape de tot, sa ramana sos doar cam de 1 deget in oala. Se adauga patrunjelul tocat fin.
  5. Cand e gata mazarea, incingeti o tigaie antiaderenta in care ati picurat putin ulei. Se prajesc feliil de muschiulet cate 2.5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa stea 2-3 minute.
  6. Se serveste mazarea cu muschiuletul la tigaie.

Comentarii (7)

 

Cristina  acum 10 ani - 12 Iunie 2013 09:20  

Super bun!
 

Mari Ana  acum 10 ani - 14 Iunie 2013 20:40  

Foarte speciala reteta, cea mai buna reteta cu mazare. :)
 

monika  acum 10 ani - 18 Iunie 2013 19:16  

ioana muschiuletul iese in sange la final sau nu?
 

christyansen  acum 10 ani - 24 Februarie 2014 21:01  

f bun bv bv bv bv bv
 

Mari Ana  acum 9 ani - 12 Iunie 2014 20:21  

Din nou, la fel de bun. :-)
 

Ioana  acum 9 ani - 12 Iunie 2014 20:57  

vad ca si-a castigat locul in meniul vostru de vara. ai facut si anul trecut :)
 

Mirela   acum 3 ani - 30 Iunie 2020 19:57  

Super bun spun si eu!! :p A meritat sa pornesc aragazul pe caldura asta!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...