Supa de mazare cu galuste

Retete cu legume Retete ieftine Retete romanesti Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa de mazare cu galuste

O supa de inceput de vara minunata. De facut saptamanal in sezonul de mazare.

Ingrediente

400 gr mazare proaspata (2 cani)
3 morcovi (250 gr; nu folositi morcovi noi)
1 ceapa medie
3 linguri ulei
sare, piper negru

Galuste de gris

2 oua medii
100 gr gris (grosier, nu foarte fin)
1/4 lingurita sare
1 lingurita ulei

Portii: 4-5

  1. Ceapa se toaca marunt. Morcovii se taie rondele cat mai subtiri, aproape ca si cartofii cand faceti chipsuri.
  2. In uleiul incins se adauga ceapa si se caleste la foc mic 5 minute, doar sa se inmoaie un pic. Se adauga morcovii si se calesc in continuare, tot la foc mic, timp de 15 minute, amestecand din cand in cand. Atentie, nu lasati legumele sa se rumeneasca, sa prinda culoare.
  3. Adaugati 1.5 l apa si aduceti la fierbere la foc mare. Adaugati sare si piper negru in supa. Puneti capacul, dati focul la mediu spre mic si lasati sa fiarba 5 minute.
  4. Pregatiti aluatul pentru galuste: bateti usor ouale cu sarea si uleiul; adaugati grisul in ploaie, cate o lingura pe rand, amestecand usor (de sus in jos) cu furculita (nu grabiti acest pas); la final incorporati patrunjelul tocat; lasati aluatul (e destul de moale acum) sa stea pana aveti nevoie de el.
  5. Adaugati mazarea in supa, puneti la loc capacul si lasati sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Dregeti supa de sare.
  6. Dati focul la mic ca sa nu mai clocoteasca supa. Infierbantati o lingura in supa fierbinte. Luati aluat de galuste (mai putin de jumatate de lingura); scufundati lingura in supa si dati drumul galustei. Continuati asa pana terminati aluatul. Puneti capacul pe oala, lasati focul la mic, si lasati galustele sa fiarba 10 minute (timp in care se vor umfla).
  7. Opriti focul si lasati supa sa stea cu capacul pus inca 5-10 minute.

Zarzavaturile sotate dupa 15 minute

Zarzavaturile sotate dupa 15 minute

Se fierb zarzavaturile 5 minute

Se fierb zarzavaturile 5 minute

Aluatul pentru galuste

Aluatul pentru galuste

Se adauga si se fierbe mazarea

Se adauga si se fierbe mazarea

Aluatul pentru galuste inainte de a le forma

Aluatul pentru galuste inainte de a le forma

Formam galustele in supa

Formam galustele in supa

Comentarii (24)

 

Ultimele comentarii

Mariana  acum 8 ani - 19 August 2015 11:23  

Ioana, ce marca de gris(mare) folosesti mai exact? Supa arata foarte bine!
Multumesc!
 

Ioana  acum 8 ani - 19 August 2015 11:25  

Mariana, o sa pun grisul (poza cu ambalajul) la produse favorite saptamana asta.
 

Mariana  acum 8 ani - 19 August 2015 11:40  

Multumesc Ioana!
 

Ioana  acum 8 ani - 26 August 2015 10:21  

Mariana aici e grisul pe care-l folosesc: [link]
 

nina  acum 8 ani - 15 Noiembrie 2015 15:18  

N-am facut niciodata galuste din gris , mi-a fost frica sa nu-mi reuseasca , dar aceasta reteta m-a convins, multumim !
 

Nitu Delian  acum 8 ani - 12 Februarie 2016 17:59  

Am 14 si sunt un adept al ciorbelor/supelor. Si,sincer sa fiu,cred ca mai mult ca sigur,pentru prima data,nu am avut nevoie de ajutorul mamei mele. Ea s-a implicat,dar desigur,nu am lasat-o. Aceasta supa mi-a iesit foarte,foarte bine ! ? Multumesc!


 

Ioana  acum 7 ani - 22 Mai 2016 11:56  

MariAna, ai mazare proaspata????? =P~ =P~ =P~
deschid calcul si ce vad? farfuria ta plina ochi de mazare
 

Mari Ana  acum 7 ani - 23 Mai 2016 15:49  

Am avut. S-au transformat in supa si mancare de mazare cu cartofi. Si cuscus cu mazare. Si inca nu am facut toate retetele cu mazare, asa ca mai trebuie sa cumpar mazare. :) :) Am luat direct de la o ferma si s-a simtit diferenta. Puteai sa o mananci si cruda. ;)
 

Ioana  acum 7 ani - 23 Mai 2016 16:18  

ce fain! ti-e mai mare dragul sa gatesti astfel de legume.
supa asta e vedeta sezonului de mazare. pastele cu iaurt si mazare, ti le recomand in mod special.

nu mai am rabdare! acum am venit din piata, nici urma de mazare.
 

Ioana  acum 7 ani - 24 Mai 2016 13:20  

numai peste o saptamana apare mazarea la Cluj. a fost mai frig si ploios decat in alti ani. :( :( :(
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...