Mazare cu cartofi si morcovi noi

Ingrediente

500 gr mazare proaspata
3 cartofi noi medii (cca 350 gr)
3 morcovi noi (cca 150 gr)
1 ceapa medie
2 rosii mai mari bine coapte (cca 350 gr)
2 cuisoare
1 foaie dafin
1 varf cutit scortisoara
2 fire marar
sare, piper negru
3 linguri ulei de masline

Portii: 4

  1. Se caleste ceapa tocata marunt in ulei cam 5 minute, doar sa se inmoaie un pic. Se adauga rosiile date pe razatoare, dafinul, scortisoara si cuisoarele si se caleste totul inca 10 minute, amestecand rar.
  2. Se adauga cartofii taiati cuburi si morcovii taiati in doua pe lungime. Se adauga apa cat aproape sa acopere totul (cca 300 ml), sare si piper. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mediu spre mic, timp de 20 minute.
  3. Se adauga mazarea si mararul tocat si se mai fierbe cu capac inca 15 minute. Se verifica mazarea sa fie fiarta, dar nu moale.
  4. Se ia capacul si daca sosul nu a scazut suficient, se mai fierbe 5 minute. Se serveste cu paine taraneasca.

Ceapa si rosiile calite

Se adauga cartofii, morcovii si apa

Legumele sunt aproape fierte

Se adauga mazarea

Mazarea e fiarta

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...