Minestrone

Retete din Italia Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete de supe si ciorbe

Este o reteta de supa de legume traditionala din Italia. Si cum e facuta de matusa din Italia, nu se putea sa nu puna putin parmezan deasupra si niste paste :p Desi o putem numi supa de legume, in acceptiunea romaneasca e mai mult o tocanita cu legume deoarece iese mult mai groasa decat orice supa de la noi.

Puteti adauga si alte legume in plus fata de cele pe care le-am pus eu: praz, varza, spanac, pastai etc.

Ingrediente

2 linguri ulei masline
60 gr bacon (se omite pt. varianta de post)
1 ceapa
1 morcov mediu
1 bucata radacina telina (50gr)
1 bucata gulie (150gr)
2 catei usturoi
250 ml passata
70 gr paste scurte (fusilli)
1 dovlecel mic (200gr)
100 gr mazare
250 gr cartofi
1/2 ardei gras
150 gr fasole din conserva
1 fir telina (frunze)
1 fir rozmarin
1 fir cimbru
5 fire patrunjel
5 frunze busuioc
1/2 lingurita piper
1 lingurita sare

Portii: 5-6

  1. In uleiul incins caliti baconul taiat cuburi marunte, pana devine usor crocant.
  2. Adaugati morcovul, telina radacina, gulia si ceapa toate taiate cubulete mici. Lasati la calit, amestecand din cand in cand, cca 10 minute.
  3. Adaugati usturoiul strivit si mai caliti 1 minut.
  4. Stingeti cu passata si 4 cani de apa. Adaugati sare, piperul, si verdeturile intregi (cimbru, rozmarin si telina). Lasati sa fiarba cca 10 minute.
  5. Adaugati mazarea, dovlecelul (cu coaja) taiat felii si apoi fiecare felie in patru, fasolea scursa de apa, ardeiul taiat marunt, pastele si cartofii cuburi mai mici.
    * optional, acum puteti adauga si cateva buchetele de conopida
  6. Lasati sa fiarba inca 30 minute pe foc mediu. Scoateti si aruncati verdeturile intregi. Dregeti de sare.
  7. Adaugati busuiocul si patrunjelul tocat marunt si stingeti focul.
  8. Serviti cu parmezan presarat deasupra si paine ciabatta.

Calim baconul

Legumele cuburi

Fierbem cu sos de rosii si apa

Restul legumelor

Continuam sa fierbem

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...