Pancakes de ricotta cu leurda si marar

Retete aperitive Retete cu branza Retete pentru Mic Dejun Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Pancakes de ricotta cu leurda si marar

Turtite de primavara, preparate la tigaie. O noua reteta care pune in valoare verdeata momentului, leurda.

Ingrediente

125 gr ricotta
25 gr parmezan (sau telemea/feta faramicioasa)
1 ou
2 legaturi leurda (75-100 gr in total)
4-5 fire marar
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1 lingura de faina alba (20 gr) + cateva linguri faina pentru modelare
putin ulei pentru uns tigaia
sare, piper negru

Portii: 2
Bucati:
6
Calorii:
540 cal (90 cal / bucata)

  1. Intr-o craticioara se aduce la fierbere apa si se adauga leurda. Se opareste 1 minut, apoi se muta intr-un vas cu apa rece. Cand leurda e racorita se scoate si se stoarce bine, bine de apa intr-un servetel de bucatarie sau pumn. Se toaca leurda.
  2. Intr-o farfurie se freaca ricotta cu o furculita pana devine moale. Se adauga oul si se amesteca pana devine ca o crema.
  3. Se adauga parmezanul ras fin, coaja de lamaie, leurda si mararul tocate. Se presara sare si apoi se rasneste mult piper negru. Se amesteca totul.
  4. Se adauga faina si se amesteca iar pana la omogenizare. Va rezulta un aluat moale, dar care sta pe lingura. Nu adaugati mai multa faina, aluatul nu trebuie sa fie dens.
  5. Se unge o tigaie cat mai larga cu putin ulei (ca si la clatite). Se pune pe plita sa se incinga.
  6. Intr-o farfurie larga se adauga cateva linguri de faina.
  7. Se ia cate o lingura cu varf din compozitie de clatite si se pune in faina. Se presara deasupra movilitei faina. Apoi se ia movilita de aluat, bagand mana dedesubt si se modeleaza intre palme sub forma de turtita, scuturand excesul de faina in timp ce faceti asta.
  8. Se aseaza turtitele de aluat in tigaia incinsa, la distanta unele de altele (vor intra 3-4 intr-o tura in tigaie de 26-30 cm). Se aplatizeaza cu mana putin in centru ca sa aiba grosime egala. Se coc cate 2 minute / parte, pana se rumenesc placut.
  9. Se scot din tigaie (le puteti unge cu putin ulei de masline) si se servesc calde sau la temperatura camerei. Sunt bune cu salata verde si ridichi sau cu iaurt.

 

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...