Pasta din piept de pui

Retete aperitive Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple Retete romanesti

Este o reteta traditionala in familia mea, o facem de obicei din pieptul scos din supa de pui si supa, asa e mult mai gustoasa.

Ingrediente

1 piept de pui fiert (din supa; 250 gr carne fiarta)
300 ml supa de pui
4 catei usturoi
30 gr faina
4 linguri ulei
sare, piper negru

  1. Pieptul fiert l-am bagat in robot cat sa-l marunteasca un pic (cateva pulsuri), dar nu prea tare, sa mai ramana bucatele de carne, nu il faceti prea fin. Merge la fel de bine sa-l desfaceti fasiute cu mana si apoi il maruntiti un pic cu cutitul.
  2. Intr-o cratita se incinge uleiul si se calesc rapid cateii de usturoi striviti.
  3. Se adauga faina, amestecandu-se pana e absorbita in ulei. Daca doriti, se poate praji putin faina.
  4. Se adauga treptat supa fierbinte, amestecand rapid cu telul. Se lasa pe foc cateva minute, amestecand tot timpul. Cand sosul e ingrosat ca o smantana, adaugati carnea si amestecati. Lasati sa dea un clocot impreuna. Condimentati cu sare si piper negru.
  5. Se lasa sa se raceasca de tot, pasta e mai buna rece, in lpus devine tartinabila. A doua zi e si mai buna.

Maruntim pieptul de pui

Usturoi si faina calite

Pasta din piept de pui

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...