Paste Marinara
Retete din Italia Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
Inca o reteta rapida, sub 20 minute.... Paste cu sardine!
Ingrediente
200 gr paste lungi (spaghetti sau bavette)
1 conserva mica de sardine in ulei (125 gr)
45 gr pasta de rosii (din tub)
2 catei mari de usturoi
1/2 lingurita seminte de fenicul
2 lingurite cu varf capere in otet
1 lingura verdeata de fenicul tocata
putin ulei masline
sare, piper negru, chili
Portii: 2
Calorii: 510 cal / portie
- Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet.
- Intr-o tigaie larga se prepara sosul. Se scurge in tigaie 1 lingura de ulei din conserva de sardine. Se completeaza cu 1 lingura de Ulei de masline.
- Se incalzeste uleiul si se adauga pasta de rosii. Daca nu reusiti sa o dizolvati prin simpla amestecare, adaugati 2-3 linguri de apa, va ajuta la omogenizare. Cand pasta sfaraie bine si se inchide putin la culoare, adaugati usturoiul strivit si semintele de fenicul. Caliti 1 minut pana usturoiul miroase placut.
* am specificat ca pasta de rosii sa fie din tub fiindca mi se pare ca are un gust mai proaspat, mai apropiat de gustul rosiilor decat cea din conserva; testati cele doua variante si vedeti care va place mai mult - Adaugati caperele si sardinele sfaramate cu furculita si amestecati. Fierbeti sosul timp de 2 minute. Presarati sare, rasniti piper negru si adaugati chili daca vreti ca pastele sa fie picante. Sardinele mele erau deja in ulei picant, nu am mai pus chili.
- Scurgeti pastele, dar retineti 100 ml apa de pe ele.
- Puneti pastele in sos, presarati putina sare si turnati apa. Amestecati continuu, la foc mediu, pana sosul incepe sa se prinda de paste (cam 2 minute).
- Adaugati la final verdeata de fenicul si amestecati. Sunt bune si reincalzite.