Spaghete alla Gricia

Categorii: Retete cu branza, Retete din Italia, Retete cu paste, Retete rapide, Retete simple

 

Spaghete alla Gricia
Pinterest

Daca v-au placut spaghetele cu branza si piper, sigur asta va va incanta in egala masura. Practic este aceeasi reteta, doar ca are mai putina branza si in plus se adauga guanciale. Acum cred ca v-ati dat seama, daca am adauga ou, am obtine carbonara. Astfel am epuizat triada pastelor romane.

Am scris undeva pe site ca am venit cu pancetta din Roma. Ei, surpriza mare! Cand am deschis pachetul acasa, era o bucata de guanciale in loc. Cred ca doamna a auzit cuvantul carbonara in discutia mea Radu si mi-a dat ce a crezut ea ca e mai bun pentru carbonara. E un pic mai grasa decat pancetta, dar au dreptate, e mai gustoasa.

Ingrediente
Spaghete alla Gricia

200 gr spaghete
100 gr guanciale (sau pancetta)
50 gr pecorino romano
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat

Portii: 2

Preparare
Spaghete alla Gricia

  1. Puneti spaghetele la fiert in multa apa cu sare. Fierbeti-le conform timpului de pe pachet.
  2. Intre timp razuiti prin razatoarea mica branza pecorino. Adaugati piperul (macinat mai grosier daca se poate) si amestecati. Retineti 1 lingura cu varf din acest amestec (o sa-l folositi la decorare).
  3. Taiati guanciale cubulete si puneti-le intr-o tigaie (fara adaos de grasime) pe foc mic si prajiti-le pana devin rumene. Dupa ce lasa putina grasime in tigaie puteti creste focul la mediu. La final cubuletele vor fi crocante si veti avea cam 2 linguri de grasime in tigaie.
  4. Cand pastele sunt fierte, luati 50 ml apa de pe paste intr-o cescuta. Adaugati apa in tigaie, peste guanciale. Aduceti la fierbere.
  5. Scurgeti pastele si puneti-le in tigaie. Amestecati bine. Trageti tigaia de pe foc.
  6. Adaugati branza cu piper si amestecati folosind 2 furculite pana branza e topita.
  7. Serviti imediat, presarate cu branza retinuta.
 
Spaghete alla Gricia - Guanciale si pecorino

1. Guanciale si pecorino

Spaghete alla Gricia - Guanciale la prajit

2. Guanciale la prajit

Spaghete alla Gricia - Adaugam apa de pe paste

3. Adaugam apa de pe paste

Spaghete alla Gricia - Adaugam spaghetele si branza cu piper

4. Adaugam spaghetele si branza cu piper


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 11)  

 
loading...

 

 

Petronela  acum 5 ani - 19 Septembrie 2012 21:41  

Re: Spaghete alla Gricia

Cred ca este necesara o corectieveselancetta,asa cum spune si numele ("pancia" in italiana inseamna "burta"), este partea de pe burta a porcului condimentata cu diferite ierburi aromatice ,sare si piper!
 

Ioana  acum 5 ani - 20 Septembrie 2012 08:54  

Re: Spaghete alla Gricia

fleica se numeste acea parte de pe burta.
 

petronela  acum 5 ani - 20 Septembrie 2012 08:58  

Re: Spaghete alla Gricia

Locuiesc de 8ani in Italia,si de fleica nu am auzit... vesel Ceea ce am scris,este adevarat,imi pare rau.....
 

Ioana  acum 5 ani - 20 Septembrie 2012 09:08  

Re: Spaghete alla Gricia

e normal sa nu fi auzit, fleica e un cuvant romanesc.
 

sorin  acum 4 ani - 30 Ianuarie 2013 13:35  

as dori si eu o reteta daca se poate

buna ziua,ma numesc Sorin si urmaresc acest site de ceva vreme,as dori o reteta daca se poate de SPAGHETE MILANEZE,sunt foaaarte buneimi e pofta ,este favorita mea,va multumesc anticipat.
 

Regina Silber  acum 4 ani - 7 Decembrie 2013 13:45  

Re: Spaghete alla Gricia

vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus