Paste Alfredo

Retete din Italia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Paste Alfredo

Foarte elegante prin simplitatea lor si gustul onest de unt si parmezan de calitate, cu o aroma abia imperceptibila de usturoi si nucsoara. Insa pline de calorii, deci atentie, aveti voie sa va desfatati cu asa ceva o data pe an ;)

Ingrediente

200 gr paste (fettuccine, tagliatelle, spaghetti)
100 gr unt gras (80%) la temperatura camerei
125 gr parmezan
1 catel usturoi (optional)
1 priza nucsoara
sare, piper

Portii: 2

  1. Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Se rade parmezanul pe razatoarea mica. Se freaca untul pana devine cremos si apoi se amesteca cu parmezanul pana se omogenizeaza.
  3. Frecati fundul platoului in care veti prepara pastele cu partea taiata a unei jumatati de catel de usturoi.
  4. Cand pastele sunt fierte, se incalzeste platou ceramic sau o farfurie mare in cuptor, in microunde sau direct pe plita. Eu am folosit un platou ceramic termorezistent, deci l-am pus direct pe flacara de la aragaz, langa oala cu paste ca sa-mi fie mai usor. Nu trebuie sa fie fierbinte platoul, doar cald. Pregatiti o lingura si o furculita, ca sa le aveti la indemana pentru ca urmatorii pasi se fac rapid.
  5. Crema de unt cu parmezan o distribuiti cu o lingurita pe fundul platoului. Untul va incepe sa se topeasca usor, dar nu e nicio problema.
  6. Retineti 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele. Se strecoara pastele de apa si se arunca rapid pe platou. Cu lingura si furculita incepeti sa amestecati in paste astfel incat sa incorporati in ele toata crema de unt cu parmezan. Acestea se vor topi si incet, incet vor crea un sos cremos care va acoperi pastele. Daca vi se pare cam vascos sosul si pare ca nu adera bine la paste adaugati apa de pe paste.
  7. Presarati sare, 2-3 prize de piper si nucsoara. Mai amestecati o data.
  8. Serviti imediat pe farfurii incalzite in prealabil (le tineti in cuptor la o temp. mica), altfel pastele se sleiesc rapid. Se servesc presarate cu piper.

Crema de unt cu parmezan pe platoul ceramic incalzit

Crema de unt cu parmezan pe platoul ceramic incalzit

Paste Alfredo

Paste Alfredo

Comentarii (17)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 13 ani - 17 Septembrie 2010 10:25  

eu il fac cu unt si putina smantana (uneori lapte batut) dar nu in cantitati asa mari cum ziceam mai sus. o voi incerca pe cea cu o tona de unt sa vad diferenta si o sa postez aici rezultatul cu siguranta.
oricum, mai poti pune la varianta ta parmezan sau un pic de usturoi si chiar putina verdeata daca vrei sa nu fie asa simplu.
 

andreea  acum 13 ani - 20 Septembrie 2010 21:01  

Buna seara, sunt noua la postari dar veche pe acest site...incerc o gramada de retete de aici si imi place teribil site-ul. Multumesc pentru tot ceea ce pot invata de la tine. Azi am incercat reteta de paste..dar sincer e f grasa...dar intradevar e in functie de gust, va pup si te felicit Ioana pt retetele minunate ce le postezi.
 

nitza_yo  acum 13 ani - 21 Septembrie 2010 15:38  

Cele trei ingrediente secrete ale bucatariei frantuzesti:
1) unt
2) unt
si...
3) unt

 

Diana  acum 13 ani - 30 Noiembrie 2010 20:29  

Hai, nu va lasati descurajate de calorii...alergati o tura maine si gata. Gatit si papat fara regrete...mmmm =P~
 

bipbibp  acum 13 ani - 27 Februarie 2011 00:31  

sounds delicious! =P~
 

Adria  acum 13 ani - 30 Martie 2011 15:50  

Buna Ioana,

Paste negre din aceela colorate cica cu sos de sepie ai gatit ? Nu gasesc nici o reteta la tine . Poate ma poti ajuta te rog cu una. :)

Merci!
 

Ioana  acum 13 ani - 30 Martie 2011 15:53  

nu am postat o asemenea reteta, dar te pot ajuta mai incolo... dupa Pasti, fiindca pana atunci lista e lunga si optimista.
 

Lorena  acum 12 ani - 8 Februarie 2012 16:18  

se poate pune altceva inafara de parmezan ?
 

ioana ioana  acum 12 ani - 10 Martie 2012 14:47  

delicioase! o reteta usoara f rapida si la indemana oricui! exact acum am terminat de mancat nu cred ca a durat mai mult de 10 min prepararea lor :).
 

song  acum 10 ani - 30 August 2013 17:03  

Eu as adauga putina zeama de lamaie la final.Ii da o savoare mai fressh. :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...