Pastrav cu piper verde la cuptor

Retete cu peste si fructe de mare Retete la cuptor

Aceasta reteta simpla poate fi preparata si cu alt tip de peste, eu obisnuiesc sa fac file de cod in aceste fel si este delicios. Piperul verde este mai aromat decat cel negru si nu asa iute.

Ingrediente

2 pastravi(a 500 gr fiecare)
100 gr unt
1 lingura piper verde boabe
5 linguri ulei masline
1 lingura suc lamaie
sare, boia
faina

  1. Pastravii se freaca cu sare si se lasa 30 minute.
  2. Intr-un bol se sfarma piperul verde boabe. Se adauga untul topit, sucul de lamaie si uleiul, se amesteca bine. Se pune sosul intr-o tava.
  3. Se dau pastravii prin faina si apoi se dau prin sosul din tava, sa fie bine acoperiti. Se mai presara putina boia deasupra.
  4. Am mai pus in tava 50 ml apa (daca folositi file de peste nu mai puneti apa). Am dat la cuptor 20 minute la 190C, timp in care l-am stropit de cateva ori cu sosul din tava. Am mai lasat 10 minute la 240C ca sa faca crusta crocanta.
    * daca folositi peste file scurtati timpul la 10 minute la 190C si 10 minute la 240C

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...