Pastrav la tigaie

Retete de mancaruri cu carne Retete cu peste si fructe de mare Retete ieftine Retete simple

Reteta Pastrav la tigaie

Pastrav rustic cu cartofi noi rustici. Pastravul e pregatit a la meuniere, ceea ce poate ca va suna pretentios, dar inseamna doar "in stilul sotiei morarului". Se poate face si cu fileuri de peste alb, doar scadeti timpul de prajire in functie de grosime.

Ingrediente

2 pastravi (nu foarte mari)
1 lamaie
40 gr unt
1 lingura ulei
1/4 legatura patrunjel
2 linguri faina
1 lingurita boia dulce
sare, piper negru, fulgi chili

Portii: 2

  1. Se curata pastravii de intestine, apoi se taie capul si coada si daca doriti aripioarele. Se sterg bine cu servetele de hartie.
  2. Se amesteca faina cu boia pe o farfurie larga.
  3. Se stropesc pastravii cu suc de lamaie peste tot, inclusiv in interior. Se presara apoi cu sare, piper negru si chili daca doriti, inclusiv in interior. Se tavalesc prin faina, sa fie bine acoperiti, apoi se scutura excesul de faina.
  4. Intr-o tigaie larga (care sa cuprinda pestii) se incinge uleiul si jumatate de unt (folositi aici unt clarifiat daca intentionati sa prajiti pastravii in mai multe ture sau daca tigaia e de font si se incinge foarte tare). Se pun pastravii in tigaie si se da focul la mic.
  5. Se prajesc pastravii cate 5 minute/parte.
  6. Se scot pestii pe o farfurie incalzita (obligatoriu, o tineti in cuptorul dat la mic pana aveti nevoie de ea). Presarati-i cu patrunjel tocat.
  7. Se scurge mare parte din grasimea ramasa in tigaie, sa va ramana cam o lingura ochiometric. Adaugati restul de unt si scuturati tigaia cu miscari fata-spate pana e topit. Adaugati 3 linguri suc de lamaie si mai lasati cam 15 secunde.
  8. Turnati sosul de unt cu lamaie peste pastravi, pe toata suprafata.
  9. Se servesc imediat, cat sunt calzi. I-am garnisit cu cartofi noi la tigaie, pe care insa i-am condimentat de data asta cu sare, piper si nori (foi de alge) maruntite. Merg bine si cu cartofi natur sau broccoli facut la abur.

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

Madalina  acum 8 ani - 19 Iunie 2014 23:15  

Ia uite, reteta pe care am executat-o pe vremea cand gateam la intamplare, de unde nimeream, nu eram fidela niciunui site anume. Acum, gata, nu mai umblu brambura, m-am asezat la casa mea, pe e-retete. Ia sa-i dau si un vot, ca prea a fost bun pastravul. :)
 

Bogdan  acum 6 ani - 3 August 2016 21:07  

L-Am terminat acum 10 minute si inca incerc sa-mi revin,sa-i mai simt gustul!
Delicios! Va fi reteta mea preferata de pastrav de-acum incolo.
Multumesc si Pofta mare!
 

Ioana  acum 6 ani - 4 August 2016 09:46  

sa-ti fie de bine, Bogdan!
 

Gabriel  acum 5 ani - 29 Octombrie 2016 14:00  

Deci prajesc pastravii doar 5min Per parte?nu trebuie prajit puternic nu?cartofii pot sa i fac in tigaie cu unt ??
 

Ioana  acum 5 ani - 29 Octombrie 2016 14:06  

nu foarte puternic, untul se arde repede la foc mare. e de ajuns 5 minute / parte pentru pastravi mai mici.
pentru cartofi poti folosi unt in loc de ulei.
 

Gabriel  acum 5 ani - 29 Octombrie 2016 16:42  

multumesc mult...dar nu gasesc iarba de mare..este la supermarket cumva?merci mult inca o data ioana..sa am pofta
 

Gabriel  acum 5 ani - 30 Octombrie 2016 20:16  

mi a iesit foarte bine....gustos si repede...multumesc mult
 

Ioana  acum 5 ani - 31 Octombrie 2016 10:03  

Gabriel, la raionul cu produse internationale din supermarketuri gasesti nori.
 

Florica  acum 4 ani - 28 Decembrie 2017 23:25  

Sint buni
 

Ionica  acum 4 ani - 20 Ianuarie 2018 19:18  

Super delicios! O reteta simpla insa rezultatul este woooow...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...