Pesto alla genovese

Retete din Italia Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Reteta o am de la Angela de multi ani, am modificat-o un pic (sper ca nu se supara), dar mie imi place cu mai multi muguri de pin decat in reteta originala :) Este un sos foarte versatil, merge bine ca sos pentru paste, pentru carne, pentru diferite salate... iubitorii de busuioc il vor aprecia cu siguranta.

In sfarsit se gasesc pinolli si la noi, la Real, un pic cam scumpi dar asa puteti prepara reteta originala de pesto. Daca totusi nu gasiti puteti usor sa ii inlocuiti cu migdale, fistic, nuci sau alune.

Mai multe informatii in limba engleza despre pesto gasiti aici.

Ingrediente

100 gr busuioc
30 gr muguri de pin (pinolli, reteta originala cere doar 10 gr)
15 gr parmezan ras
1 catel usturoi (optional)
50 ml ulei masline
sare

  1. Se pun in robotel toate ingredientele exceptand uleiul, se pulseaza de cateva ori.
  2. Apoi se pune incet uleiul cu robotul mergand pana cand obtineti o pasta cat de fina doriti, eu o prefer grob.
    * daca nu aveti robot se poate folosi un mojar in care sa striviti toate ingredientele, asta fiind si modalitatea traditionala de preparare a pesto-ului.
  3. Pastrare: puneti pesto intr-un borcan, turnati deasupa un strat fin de ulei de masline(pentru a nu se oxida), inchideti borcanul ermetic si pastrati la frigider. Daca doriti sa-l congelati preparati pesto FARA parmezan (acesta nu se congeleaza bine), apoi puneti-l la borcan cu strat de ulei deasupra si pastrati-l in congelator.

ingredientele in robotel

Pesto alla genovese

Pesto alla genovese

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...