Pesto de sparanghel

Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Pesto de sparanghel

Pesto pentru gratarul nostru de 1 Mai. Am fript pulpe de pui si rosii pe gratar. Dar pestoul e bun si simplu, doar intins pe paine prajita.

Ingrediente

150 gr sparanghel
4 frunze mari de busuioc
30 gr parmezan
30 gr pinoli
1 catel usturoi
1 lingura rasa mustar
75 ml ulei
sare, piper negru

  1. Sparanghelul se pune in apa care fierbe cu sare. Se fierbe pana e usor moale (undeva intre 5 si 8 minute). Se scurge si se pune in apa rece care va opri fierberea si va pastra culoarea. Se lasa pana se raceste complet.
  2. Pinoli se prajesc usor intr-o tigaie fara grasime pana devin rumeni.
  3. Se pun in robot toate ingredientele exceptand mustarul si uleiul. Se mixeaza pana se maruntesc bine toate ingredientele.
  4. Se adauga uleiul si mustarul si se mixeaza pana devine pasta. Se drege de sare si se rasneste piper negru.
  5. E bun langa carnea la gratar sau simplu pe paine prajita.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...