Pesto rosso

Categorii: Retete aperitive, Retete din Italia, Retete cu legume, Retete rapide, Retete simple, Retete de Sosuri si Salsa

 

Pesto rosso
Pinterest

Pesto rosso este un sos ideal pentru paste, pe paine prajita sau ca adaos in alte sosuri (aveti aici un exemplu). Va puteti "juca" cu el folosind feta in loc de parmezan.

Ingrediente
Pesto rosso

5 rosii uscate (in ulei)
1 lingura pasta de masline negre
1 lingura seminte de pin (pinoli)
2 catei usturoi
5 frunze busuioc
5 fire patrunjel
30 gr parmezan
5 linguri ulei de masline (am folosit uleiul de pe rosiile uscate)

Cantitate: suficienta pentru 500 gr paste

Preparare
Pesto rosso

  1. Se pun in robot: rosiile taiate bucati, pasta de masline, pinoli prajiti intr-o tigaie fara grasime, usturoiul curatat, busuiocul si patrunjelul. Se mixeaza bine adaugand uleiul.
  2. Se adauga parmezanul ras si se mixeaza pana totul devine o pasta omogena.
  3. Se pastreaza la rece.
 
Pesto rosso - Paste cu pesto rosso

1. Paste cu pesto rosso


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 6)  

 
loading...

Pesto de sparanghel

2 Mai 2018

Pesto de sparanghel

Pesto de marar

14 Iunie 2016

Pesto de marar

Pesto de ardei copti

4 Iunie 2011

Pesto de ardei copti

Pesto de leurda

5 Aprilie 2011

Pesto de leurda

 

 

Laura_G  acum 5 ani - 12 Martie 2012 08:59  

Re: Pesto rosso

Cam cate grame au cele 5 rosii uscate? Eu am un borcan cu rosii deja taiate si as vrea sa le folosesc. 100g e ok? Multumesc vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 12 Martie 2012 10:05  

Re: Pesto rosso

undeva sub 100 gr. borcanul meu are 180 gr si am folosit cam jumatate.
 

Monica Mihaly  acum 5 ani - 12 Martie 2012 10:40  

Re: Pesto rosso

Ioana, seminte de pin , de unde cumpar?
 

Ioana  acum 5 ani - 12 Martie 2012 10:42  

Re: Pesto rosso

ultima data le-am luat de la Cora. pliculete mici, de 50 gr. se pot inlocui cu migdale.
 

Mari Ana  acum 5 ani - 12 Martie 2012 19:58  

Re: Pesto rosso

Folosesti parmezan original (marca inregistrata)? Se poate folosi branza speciala pentru paste de la Napolact (rasa), de exemplu sau alte variante?
 

Ioana  acum 5 ani - 12 Martie 2012 20:26  

Re: Pesto rosso

da, folosesc parmezan original. dar si branza pentru paste e ok.
 

Olga  acum 5 ani - 24 Martie 2012 16:18  

Re: Pesto rosso

Am facut sosul asta in varianta de post, adica fara parmezan, si a fost foarte bun. Mi-ar fi placut sa fie un pic mai moale (mai lichid), data viitoare o sa adaug putina apa, poate. Merci pentru reteta, Ioana!
 

Cilibiu Andreea  acum 2 ani - 24 Aprilie 2015 16:28  

Re: Pesto rosso

Oare acest sos cam cat rezista la frigider?
vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 24 Aprilie 2015 16:33  

Re: Pesto rosso

e safe cam o saptamana.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus