Pesto de marar

Retete condimente Retete de post Retete ieftine Retete de Sosuri si Salsa

Pentru picnicurile viitoare, inpirat de picnicul nostru de la Cisnadioara. Va spuneam ca pestoul de marar mi-a placut in mod deosebit deoarece mi s-a parut foarte versatil, usor de folosit in multe alte mancaruri (in omlete, pe legume sote sau fierte, pe cartofi noi, pe paste, in sandwichuri, in supe). In poza apare asa cum l-am mancat eu la picnic, uns pe bagheta langa o felie de telemea de oaie. Cred ca daca strecutati cateva frunze de menta in acest pesto va fi si mai si. Il puteti combina cu mazare, dovlecei, fasole alba. L-am facut imediat ce am ajuns acasa fiindca aveam o punga mare de marar la frigider. Intotdeauna primesc cantitati enorme de marar de la bunica-mea din care jumatate sfarseste in congelator. De data asta a avut un final mai fericit, s-a transformat in pesto.

Ca sa-l luati la picnic: taiati o bagheta (sau mini ciabatta) in doua pe lungime. Ungeti cu pesto pe ambele parti. Uniti bucatile si inveliti strans in folie de aluminiu. La picnic doar desfaceti folia si feliati bagheta. Serviti cu telemea (sau urda; sau halloumi la gratar).

Ingrediente

30 gr marar (cca 2 legaturi; sau 10 fire bogate)
20 gr caju (sau migdale)
100 ml ulei de masline
1 lingura suc de lamaie
1/4 lingurita sare de mare
putin piper negru proaspat macinat

  1. Se rup crengutele de pe tulpinile tari. La final am avut 30 gr marar. Tocati mararul.
  2. Puneti intr-un mini-robot (sau chopper) alunele caju (sau migdalele) si maruntiti-le bine. Adaugati mararul si mixati pana se marunteste si el.
  3. Adaugati sare, piper si uleiul. Mixati de data asta mai lung, pana obtineti o pasta fina.
  4. Puneti pesto intr-un borcan, adaugati sucul de lamaie si pastrati-l la frigider pana aveti nevoie de el.

Pesto de marar

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...