Porc in sos Adobo

Retete cu carne de porc

Se simte toamna si la Cluj. Ca in fiecare an, ma despart cu greu de vara. Si totusi, ca in fiecare an, am cu ce sa ma consolez. Ieri am pornit cu placere cuptorul, am copt un dovleac si apoi am facut o tocanita de porc in stil mexican.

Ingrediente

750 gr ceafa de porc
2 catei de usturoi
2 linguri sos Adobo
1 lingurita condiment Adobo
1 foaie de dafin
2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 4

  1. Se taie carnea cuburi potrivite, nu foarte mici (aprox. 3 cm). Puteti indeparta zonele cu foarte multa grasime.
  2. Se incinge uleiul intr-un tuci (oala de fonta cu capac de aprox 25 cm diametru). Se rumenesc usor cuburile de carne pe toate partile. Le veti rumeni in 2-3 transe, ca sa nu fie inghesuite in tuci.
  3. Se da focul la mic si se adauga usturoiul strivit. Se soteaza cu carnea 30 secunde, pana miroase placut.
  4. Se adauga sosul Adobo si se mai soteaza 1 minut, sa se acopere carnea.
  5. Se adauga 150 ml apa, foaia de dafin rupta in doua, condimentul Adobo, putina sare si se rasneste mult piper negru.
  6. Se aduce continutul tuciului la fierbere. Se pune capacul. Se da la cuptor la 150C, timp de 1 ora. Daca verificati acum, carnea e deja facuta, furculita intra in ea destul de usor.
  7. Scoateti apoi capacul si mai lasati 30 minute ca sa scada sosul de pe carne si sa se rumeneasca deasupra.
  8. Serviti cald. E bun si reincalzit. Merge bine cu mamaliga sau dovleac copt si orez cu broccoli (vezi poza mare de sus).

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...