Prajitura cu ciocolata si cocos

Retete desert Retete de Pasti

Leonor featuring Simona. Dupa cum vedeti, m-am indragostit de glazura Simonei si pana o sa ma satur de ea o sa o tot vedeti pe aici.

Ingrediente

250 gr de faina alba
1/2 pliculet praf de copt
250 gr zahar
200 gr unt
240 ml smantana dulce
75 gr nuca de cocos
4 oua
100 gr fulgi de ciocolata

Glazura

5 batoane Mars
100 ml frisca nebatuta

  1. Se cerne faina cu praful de copt.
  2. Se freaca bine untul cu zaharul, pana zaharul e dizolvat si untul e cremos.
  3. Se adauga smantana si nuca de cocos.
  4. Adaugam apoi galbenusurile, cate unul pe rand, omogenizand dupa fiecare.
  5. Incorporam faina.
  6. Adaugam albusurile batute spuma in 3-4 transe, amestecand usor sa nu se lase spuma. Cand adaugam ultima transa de albus, adaugam si fulgii de ciocolata.
  7. Turnam aluatul in tava de copt (cu pereti detasabili) tapetata cu hartie de copt pe fund si unsa cu unt pe margini. Nivelam bine.
    * tava mea are 26 cm diametru, dar preferam sa iasa mai inalta prajitura, asa ca ideal ar fi sa folositi o tava de cca 22 cm diametru
  8. Dam la cuptor la 180C pentru cca. 35 minute. faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e facuta.
  9. Preparam glazura: intr-o craticioara punem batoanele Mars maruntite si frisca. Punem pe foc mic si amestecam mereu pana ciocolata e topita complet. Cand e gata, o luam de pe foc si mai amestecam un pic in ea ca sa fie bine omogenizata si sa se dizolve toate acele bucatele mai albe din interiorul batonului Mars. O lasam inca 5 minute sa se racoreasca. Glazura trebuie sa fie doar calduta si sa se fi ingrosat un pic in acest timp.
  10. Intre timp prajitura s-a racit si ea, e doar calduta. Scoatem peretii si daca prajitura nu e crescuta uniform deasupra, o decupati astfel incat sa aveti o suprafata dreapta (ca si la blaturile de tort; "capacelul" decupat il pastrati pentru o cafea buna ;) ). Turnati glazura peste prajitura si nivelati.
  11. Lasati sa se raceasca de tot, apoi se poate taia bucatele, folosind un cutit trecut mereu prin apa fierbinte.

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...