Pui cu cartofi in sos de lamaie si oregano

Retete cu cartofi Retete din Grecia Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete simple

Kotopoulo Lemonato, o reteta simpla, culeasa in prea scurtul meu concediu in Grecia (Lefkada). Ocazie cu care am facut si o descoperire utila :) Poate stiti ca in Grecia, pe terase, viespile sunt o reala problema... adica apar din senin si roiesc pofticioase in jurul mancarii tale. In prima zi m-au luat prin surprindere si am inceput sa dau haotic din maini, asa ca m-am ales cu o muscatura. Proprietarul terasei s-a oferit sa ma ajute. Eu am acceptat, crezand ca-mi va pune o crema. Dar nu! A luat un aparat si a inceput sa-mi arda locul cu pricina. Mi-am zis ca nu e de ajuns ca m-am ales cu o muscatura, o sa am si o arsura pe brat. Dar n-am putut comenta, Costas era chitit sa ma trateze si protestele mele au fost ignorate. Vreau sa va spun ca dupa 1 ora, cand am parasit terasa, bratul meu era intact: nici urma de muscatura, nu tu usturime, mancarime, umflatura. Se pare ca dracia asta de aparat functioneaza pe un principiu simplu: caldura dezactiveaza si imprastie veninul, astfel incat toate urmarile muscaturilor sunt anulate. Functioneaza si pe muscaturi de tantari. Aparatul arata asa.

In concluzie, la restaurantul Sea Side din Geni m-am ales si cu o masa buna si cu acest aparat pe care nu l-as fi luat in seama daca nu l-as fi testat pe pielea mea. Si am mai invatat sa nu dau din maini cand viespile au pus ochii pe mancarea mea, fiindca nu am cum sa castig, trebuie sa ma resemnez si sa impart. Din fericire, astazi toata mancarea e a mea si nu o impart decat cu voi.

Ingrediente

500 gr carne de pui (am folosit 2 pulpe intregi)
500 gr cartofi (4-6 cartofi)
1 lamaie
30 ml ulei de masline extravirgin
1 lingurita rasa oregano uscat
2 linguri ulei
2 catei mari de usturoi
sare, piper negru

Portii: 2-3

  1. Carnea se spala si se sterge bine. Se presara cu sare si piper.
  2. Cartofii se curata si se taie in 6 pe lungime. Se presara cu sare, piper negru si oregano.
  3. Se incing cele 2 linguri de ulei si se rumenesc pulpele pe ambele parti (cca 5 minute / parte). Se scurge grasime din tigaie, astfel incat s aramana doar 1 lingura. Se trage tigaia de pe foc.
  4. Se adauga usturoiul strivit si se amesteca 1 minut, avand grija sa ajunga usturoiul si pe carne.
  5. Tot continutul tigaii se rastoarna intr-o tava (20 x 24 cm). Se toarna in tava uleiul de masline, sucul de la lamaie si 150 ml apa.
  6. Se aseaza cartofii in jurul bucatilor de carne. Se presara putin oregano si pe carne.
  7. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la 200C, timp de 25 minute.
  8. Se scoate folia si se mai lasa la cuptor inca 20 minute.

Pulpele rumenite in tava

Adaugam cartofii de jur imprejur

Pulpele si cartofii dupa ce am scos folia

Pui cu cartofi in sos de lamaie si oregano

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...