Pui cu lamaie si rucola

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete rapide Retete simple

Iubiori de lamaie, asta e pentru voi, sosul contine si suc si coaja de lamaie. Alaturi, muuulta rucola. Da, uneori pranzul poate fi atat de simplu.

Ingrediente

1 piept de pui mic dezosat (cca 300-400 gr, cu sau fara piele)
sare, piper, fulgi chili
4 catei usturoi
80 ml vin alb sec
1/2 lingurita faina
1/2 lamaie
1 lingurita zahar brun
oregano
2 linguri ulei
30 gr unt

2 maini rucola
1-2 linguri ulei
putin suc de lamaie
sare

Portii: 2

Cum se prepara pui cu lamaie si rucola

  1. Pieptul de pui se taia in doua (cei doi lobi). Se presara cu sare, piper si chili pe ambele parti si se lasa la temperatura camerei intre 30 minute si o ora daca aveti timp.
  2. Incingeti 2 linguri ulei intr-o tigaie si asezati pieptul cu partea cu pielea (sau partea unde a fost pielea) in jos. Prajiti timp de 1 minut (pana se rumeneste usor) si apoi intoarceti si mai prajiti 1 minut pe cealalta parte. Mutati tigaia in cuptorul incins la 200C si lasati sa se coaca cam 7-8 minute (daca folosit piept de pui mai mare, puteti creste timpul de coacere la 10 minute).
  3. Scoateti pieptul din tigaie si acoperiti-l cu folie de aluminiu pana la servire.
  4. Tigaia in care s-a fript puiul puneti-o din nou pe plita. Adaugati untul si cand s-a topit adaugati usturoiul strivit. Caliti usturoiul doar pana miroase frumos (maxim 1 minut). Adaugati faina si amestecati sa se absoarba in grasime.
  5. Stingeti cu vin si fierbeti pana s-a evaporat pe jumatate (in tigaie veti avea ceva asemanator cu un sirop mai gros). Adaugati coaja rasa de la 1/4 lamaie, sucul de la 1/2 lamaie (cam 3 linguri), zaharul, 30 ml apa si oregano. Lasati sa fiarba doar cam 15 secunde.
  6. Asezati cate un piept pe farfurie. Langa el puneti cate o mana buna de rucola (presarata doar cu putina sare, stropita cu ulei masline si putin suc de lamaie). Turnati jumatate din sos (cca 2-3 linguri, nu iese mult) peste pui. Serviti imediat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...