Pui cu muguri de fasole
Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete rapide Retete simple
Este o mancare in stil chinezesc care se pregateste foarte repede. Puteti inlocui mugurii de fasole cu muguri de bambus.
Ingrediente
500 gr piept de pui
200 gr muguri de fasole din conserva
3 catei usturoi
1 ardei iute (sau fulgi de chili)
1/2 lingurita ghimbir macinat
1 morcov mare
1/2 ardei rosu
2 linguri sos de soia
1 lingura sos de peste (fish sauce)
1 lingura Oyster sos
1 lingurita ulei de susan
50 ml apa
3 linguri ulei
- Intr-o tigaie larga incingeti uleiul. Adaugati usturoiul strivit, ghimbirul si ardeiul iute. Prajiti 30 secunde.
- Adaugati pieptul de pui taiat fasiute subtiri si prajiti pana-si schimba culoarea si se evapora apa care o lasa carnea.
- Adaugati morcovii si ardeiul taiate betisoare subtiri si prajiti la foc mare, amestecand continu si repede cam 5 minute.
- Adaugati mugurii de fasole scursi, apoi apa si sosurile. Sarati daca e necesar (sosurile sunt destul de sarate). Prajiti 1 minut. Stingeti focul si adaugati uleiul de susan.
- Serviti cu orez. Puteti decora cu seminte de susan.
Muguri de fasole
Puiul si legumele betisoare
Prajim puiul si condimentele
Adaugam legumele si apoi sosurile
Pui cu muguri de fasole