Pui cu rosii si vinete

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui

Pui de casa si bucatele carnoase de vinete in sos de rosii super bine condimentat.

Ingrediente

800 gr carne de pui cu os (am folosit 2 pulpe intregi si 2 aripi fara varfuri de la un pui de casa)
1 ceapa medie
2 rosii coapte (cca 400 gr)
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita turmeric
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita fenicul macinat
1/4 lingurita ghimbir pudra
1 priza de zahar
2 vinete mai mici (cca 700 gr in total)
5 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 3-4

  1. Se incing 3 linguri de ulei intr-o cratita larga, in care carnea sa stea pe un singur strat. Se prajesc bucatile de pui pe ambele parti pana se rumenesc usor. Se scot din cratita.
  2. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie un pic, cca 5 minute. Se adauga usturoiul strivit si toate condimentele si se amesteca 30 secunde.
  3. Se adauga rosiile (oparite si curatate de coaja) taiate cubulete mici. Se lasa sa fiarba fara sa amestecati cam 5 minute, pana se evapora sucul de pe rosii.
  4. Se pune puiul inapoi in cratita, se adauga 1 cana de apa (250 ml), sare si piper negru macinat. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mediu spre mic, timp de 30 minute.
  5. Dupa acest timp se intorc bucatile de pui. Daca sosul nu a scazut mai deloc in acest timp continuati sa fierbeti fara capac inca 15 minute, altfel puneti capacul.
  6. Incingeti cuptorul la 200C. Taiati vinetele cuburi de cca 2 cm. Stropiti-le cu 2 linguri de ulei si sare. Asezati-le in tava cuptorului si coaceti-le timp de 20 minute, amestecand o data in ele.
  7. Cand puiul e fiert gustati sosul de sare. Adaugati vinetele coapte. Continuati sa fierbeti inca 10 minute cu capac.

Prajim puiul

Se adauga rosiile cubulete peste ceapa cu condimente

Se adauga puiul si apa

Se adauga vinetele coapte

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...