Pui in sos de mustar si tarhon

Retete din Franta Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui

Stiti de cand nu am mai gatit pui? Din februarie! Era cazul sa remediez situatia, asa ca va propun aceasta reteta irezistibila din Franta.

Ingrediente

1 kg carne de pui (am folosit aripioare, dar se pot pune si pulpe inferioare sau superioare, cu sau fara piele)
2 cepe
4 catei de usturoi
100 ml vin alb sec
4 linguri otet de Jerez (sau otet de vin rosu)
2 cani supa de pui
50 gr pasta de rosii (1 lingura cu varf)
2 fire tarhon
1/3 legatura patrunjel
1 lingura smantana
2 lingurite mustar
1 lingura ulei
1 lingura unt
sare

Portii: 4-5

  1. Se incing untul si uleiul intr-o tigaie suficient de larga ca sa cuprinda bucatile de pui. Daca nu aveti asa ceva, puteti praji puiul in transe. Se aseaza bucatile de pui in tigaie si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc un pic. Se scot din tigaie.
  2. Se adauga ceapa tocata foarte foarte marunt si se caleste pana se inmoaie bine de tot. Se adauga usturoiul curatat si taiat in doua si se mai caleste 2 minute.
  3. Se stinge ceapa cu vin si se fierbe la foc mai mare pana se evapora. Se adauga otetul si se fierbe pana se evapora si el.
  4. Mutam carnea prajita intr-o oala si se toarna tot continutul tigaii peste ea.
  5. Se adauga supa, pasta de rosii, tarhonul si patrunjelul (intregi) si se aduce la fierbere.
    * se adauga suficienta supa cat sa acopere bucatile de carne; mie mi-au ajuns 2 cani de supa; daca pentru voi e necesar mai mult lichid, puteti completa cu apa
  6. Din acel moment se fierbe 30 minute daca ati folosit aripi de pui sau 45 minute daca ati folosit pulpe.
  7. Cand carnea e fiarta, se scoate verdeata din oala si se arunca. Se scoate carnea pe o farfurie si se acoperta cu folie sa stea calda. Sosul ramas in oala ar trebui sa fie destul de gros. Daca nu e, mai fierbeti-l un pic la foc mare pana se reduce si se ingroasa.
  8. In sosul din oala se adauga mustarul si se amesteca bine. Se da doar un clocot. Se trage oala de pe foc.
  9. Se amesteca smantana cu 4-5 linguri de sos, adaugate una cate una. Se toarna amestecul in sos si se omogenizeaza. Se gusta sosul de sare si se adauga daca e nevoie (supa, mustarul folosite erau deja sarate).
  10. Se serveste cu piure de cartofi, mamaliguta sau paste.

Prajim carnea

Calim ceapa si usturoiul

Stingem cu vin

Stingem cu otet

Am mutat totul intr-o oala

Adaugam apa, pasta de rosii si tarhonul

Carnea fiarta

Carnea

Finisam sosul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...