Quesadilla cu pui

Retete aperitive Retete cu branza Retete de mancaruri cu carne Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu carne de pui

Quesadilla este o mancare traditionala mexicana, reteta de baza e simpla: doua tortilla intre care se pune branza si se incalzeste pana cand branza s-a topit. De aici se poate crea orice fel de quesadilla, depinde ce mai puneti la umplutura: pui, vita, porc sau legume.

Ingrediente

Ingrediente

1/4 pui gatit(e indicata partea cu pieptul)
200 gr cascaval razuit
10 foi tortilla(sau lipii)

Salsa

3 rosii
1 legatura ceapa verde
1 ardei
1 lingura ulei masline
sare, piper, boia

In quesadilla se pot pune aceste legume in 3 variante si bineinteles se pot adauga si alte legume in plus:
- crude si taiate cubulete mici ;
- coapte pe plitasi taiate fasiute ;
- sau salsa asa cum am facut eu

Topping: Tzatziki

1 castravete crud
4-5 linguri iaurt gras
marar
sare

Portii: 5 quesadilla

  1. Am inceput facand salsa. Am tocat legumele si le-am pus pe foc cu 1 lingura de ulei de masline si condimente. Se lasa la foc mediu 10-15 minute pana scade sucul de pe legume, apoi am adaugat 1 rosie cruda taiata cubulete si 4 cozi de ceapa verde rondele, doar ca sa aiba salsa o consistenta mai crocanta.
  2. Cat s-a facut salsa, am ras cascavalul si am dezosat carnita de pui (rest din puiulfacut in bere cu lamaie si rozmarin)
  3. Apoi am preparat tzatziki: am ras castravetele pe razatoarea mare, l-am stors in pumn de apa si l-am amestecat cu iaurt si marar tocat. Am dres de sare.
    *Toppingul poate fi inlocuit cu guacamole, care se serveste in mod traditional cu quesadilla. Sau puteti folosi doar smantana.
  4. Am decupat lipiile pe dimensiunea tigaii mele, fiindca nu am gasit decat lipii uriase.
    Si acum incepem sa asamblam quesadilla, focul sub tigaie fiind la minim. Toate straturile vor fi subtiri pentru ca la sfarsit sa avem o quesadilla subtirica, care poate fi mancata din mana, fara sa se scurga tot afara.

    - se pune intr-o tigaie unsa doar cu un strop de ulei o lipie. se intoarce la interval de 10 secunde de catve ori, pana simtiti ca incepe sa fumege un pic, cam de 5-6 ori.

    - se presara cascaval, in strat subtire si lasati marginea libera (2cm) sa nu ajunga pe tigaie, ca altfel cascavalul se arde sau se va scurge afara pana la sfarsit

    - intindeti 1 lingura de salsa cu dosul unei linguri in strat subtire

    - presarati bucatele de pui

    - mai presarati putin cascaval

    - acoperiti tot cu o alta lipie, si apasati cu mana cateva minute, 2-3 cam asa

    - dupa care intoarceti quesadilla (se intoarce usor) si se mai lasa si pe cealata parte 2-3 minute, pana simtiti iar ca fumega putin.
  5. Se scoate din tigaie, se taie in 4 si se serveste cu tzatziki.

Salsa de legume

Cascaval razuit

Tzatziki

Pui dezosat si taiat fasiute

Lipii decupate

Pasul 1: presaram cascaval

Pasul 2: intindem salsa

Pasul 3: presaram fasiute de pui

Pasul 4: presaram iar un strat de cascaval

Pasul 5: Acoperim totul cu alta lipie

Pasul 6: Intoarcem quesadilla si o prajim

Quesadilla cu pui

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...