Rosii uscate

Retete aperitive Retete cu legume Retete de Muraturi si Conserve

Sunt perfecte ca si aperitiv, langa cubulete de branza marinata sau in salate si sosuri pentru paste. Se pastreaza in ulei de masline cu arome la alegere, dupa gustul propriu, de data asta aveti voie sa improvizati, nu prea aveti cum gresi ;)

Ingrediente

1 kg rosii mici
sare de mare
piper
5 catei mici de usturoi
3 varfuri de lingurita ierburi provence
1 ardei iute
ulei de masline

  1. Se aleg rosii micute dintr-un soi cu multa pulpa si mai putini samburi (ex. roma, din acestea am folosit si eu). Se spala bine, se absorb cu servetele si apoi se taie in doua pe lung.
  2. Se aseaza in tava cuptorului cu taietura in sus si cu spatiu intre ele (sa nu se atinga). Se presara cu sare mare de mare si putin piper.
  3. Se dau la cuptor la 100C (sau temperatura minima a cuptorului vostru) si se lasa intre 3 si 6 ore, in functie de marime. Ale mele fiind micute au fost gata in 3 ore. Le verificati la fiecare jumatate de ora. Cand sunt gata nu trebuie sa fie tari, trebuie sa fie inca flexibile, ca si stafidele.
  4. Se aseaza rosiile inghesuite intr-un borcanel, introducand printre ele usturoiul intreg, rondele de ardei iute si ierburile provence. Se toarna ulei de masline pana sunt perfect acoperite. Se tine la frigider si se consuma in cca 2-3 saptamani.
    * daca doriti sa le tineti mai mult trebuie sa sterilizati borcanul in cuptor si sa treceti cateva secunde rosiile uscate si aromele printr-o solutie de apa cu otet (1:1)

Rosii uscate

In borcan cu ulei

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...