Crema de rosii

Retete cu legume Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Crema de rosii

Fina si aromata, crema poate fi folosita la diverse preparate: umplutura la foitaj, sos pentru paste, pasta pentru tartine (frecati paine prajita cu usturoi si apoi intindeti crema de rosii)

Ingrediente

8-10 buc rosii coapte
3-4 catei de usturoi
cimbru
ulei de masline
sare, putin piper
busuioc, salvie (sau oregano)

Optional
unt
suc de portocale

  1. Decojeste rosiile dupa ce in prealabil le-ai oparit putin, pentru a-ti fi mai usor. Se taie in patru si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline. Peste ele se presara usturoiul pisat, celelalte ingrediente si la sfarsit se picura putin ulei de masline. Se pun in cuptorul incins la 60C pina sunt uscate.
  2. Se pun in mixer si se amesteca cu putin ulei, se condimenteaza cu cimbru, salvie, busuioc dupa gust. Daca va place puteti adauga si suc proaspat de portocale dupa gust.
  3. Daca la sfarsit crema a iesit putin acida (din cauza rosiilor) adaugati putin unt pana dispare aciditatea.
  4. Crema se pastreaza 4 zile la frigider si 4 luni la congelator.

Condimentam rosiile

Condimentam rosiile

Coacem rosiile

Coacem rosiile

Comentarii (4)

 

Anca.S  acum 12 ani - 3 Octombrie 2009 07:50  

pentru ca rosiile sa se usuce mai repede, e indicat sa eliminam samburii si zeama, folosind doar pulpa in prealabil stearsa cu grija cu un servetel absorbant de bucatarie. Asta reduce considerabil timpul alocat deshidratarii.
Eu le deshidratez cu coaja.
Am facut crema de rosii ieri. Cu ulei de masline,usturoi, oregano+ mult chilli, pt ca sefuŽ mananca picant.
E foare buna, pe paine prajita...... Un deliciu, pe bune.
 

andra  acum 12 ani - 3 August 2010 19:46  

dupa 4 luni poate fi consumata?
 

Ioana  acum 12 ani - 4 August 2010 09:36  

daca a stat la congelator
 

andra  acum 12 ani - 5 August 2010 23:11  

multumesc am facut-o marti deci sambata o scot de la frigider si o bag la congelator
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...