Salata de patrunjel

Retete aperitive Retete rapide Retete simple Retete salate

Exceptional de buna! Este important ca la fiecare imbucatura sa luati cate un pic din fiecare: putin patrunjel, putina ceapa, bucatele de prosciutto si parmezan. Atunci veti simti ce bine se imbina aromele.

Eu folosesc la aceasta salata fie hasmatuchi, fie patrunjel cret pentru ca au un gust de patrunjel mai slab, mai fin. Patrunjelul clasic mi se pare putin cam puternic in aceasta combinatie.

Ingrediente

1 legatura de hasmatuchi (sau patrunjel cret)
1 ceapa rosie mica
2 linguri suc de lamaie
1 lingura ulei de masline extravirgin
6 felii prosciutto crudo
parmezan

Portii: 2

  1. Se taie ceapa rondele subtiri. Se presara cu putina sare si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa sa se marineze 10 minute.
  2. In acest timp prajiti fasiile de prosciutto intr-o tigaie fara adaos de grasime pana devin rumene. Cand se racoresc un pic rupeti-le fasiute.
  3. Se taie frunzulitele patrunjelului deasupra unui bol, folosind o foarfeca. Se presara cu putin piper negru.
  4. Uleiul se toarna peste ceapa si se amesteca bine. Se toarna ceapa marinata peste patrunjel si se amesteca usor cu degetele astfel incat sa nu striviti frunzele de patrunjel.
  5. Se aseaza cate o movilita de patrunjel in mijlocul a doua farfurii plate.
  6. Fasiile de prosciutto se aseaza in jurul patrunjelului. Se rad cu ustensila de curata legumele (multe!) fasiute de parmezan deasupra movilitelor de patrunjel.
  7. Se servesc imediat cu paine prajita.

Frunzele de hasmatuchi taiate

Ceapa marinata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...