Sandwich cu steak si pancetta

Retete de mancaruri cu carne Retete Sandwich Retete cu carne de vitel sau vita

Azi este vorba doar despre carne. Cea mai moale pita ticsita cu proteina (steak) si gust (pancetta). Oh... 🤤

Ingrediente

1 steak de vita (cca 400 gr; antricot maturat am folosit)
1 pita proaspata (de aprox 20 cm diametru; am folosit pita cu maia cumparata)
2 felii groase pancetta (preferabil neafumata si nu foarte sarata; 50 gr)
1 catel mare usturoi
3 fire ceapa verde tanara
30 rasnite piper negru
5 fire patrunjel
10 frunze busuioc
2 linguri ulei de masline
sare mare (Maldon), chili

Portii: 2
Calorii: 1009 cal / bucata (calculat cu o pita de 150 gr)

  1. Se taie pancetta bucati mici. Se pune intr-o tigaie larga de aprox 25-28 cm si se pune pe foc mic. Se lasa sa se prajeasca incet, la inceput isi va lasa grasimea, apoi se va rumeni usor. O lasati pana e rumena si usor crocanta, dar nu o lasati pana devine ca o jumara, sa ramana gumata. Adaugati usturoiul strivit si mai caliti 1 minut, pana miroase placut.
  2. Trageti tigaia de pe foc si adaugati uleiul, 30 rasnite piper, fulgi de chili daca doritit, ceapa tocata rondele si verdeturile tocate. Amestecati bine si adaugati sare dupa gust daca mai trebuie (in functie de cat e de sarata pancetta).
  3. Scoateti pancetta intr-un bol si lasati-o pana e nevoie de ea.
  4. Masati steakul cu putin ulei si apoi rasniti mult piper pe ambele parti. Reincingeti tigaia in care ati pregatit pancetta si asezati steakul in ea, lasandu-l cate 3 minute /parte, pana e rumen. Scoateti steakul pe tocator si lasati-l sa stea 5 minute, apoi il feliati subtire, perpendicular pe fribre.
  5. Amestecati  steakul cu pancetta si gustati de sare. Taiati pita in 2 si asezati jumatate de amestecul de steak pe fiecare. Pliati in doua si asezati pe platou. Daca mai are nevoie de sare, presarati fulgi de sare Maldon.
  6. Serviti imediat cu o salata si cartofi wedges cu piper negru.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...