Sandwich cald cu mozzarella si prosciutto

Retete cu branza Retete din Italia Retete rapide Retete simple Retete Sandwich

Reteta Sandwich cald cu mozzarella si prosciutto

La noi in cartier s-a deschis o bodega cu pizza si panini. S-a deschis ea mai demult, dar arata asa dubios ca n-am intrat niciodata sa vad ce servesc. Insa un prieten i-a facut reclama si mi-am zis ca trebuie sa incerc si eu produsele lor. Pizza e foarte buna ce-i drept, dar panini... ar fi bune (sau buni? :p ), dar pun in ele maioneza cumparata si branza nu o simti deloc, e in cantitati infime. Asa ca dupa doua tentative de a manca panini la ei si de fiecare data am fost nemultumita mi-am facut propriile panini acasa. Nu-i mare filozofie, mai ales dupa ce am gasit o modalitate sa suplinesc presa de facut sandwichuri cu o simpla tigaie grill ;)

Ingrediente

2 felii paine taraneasca (sau ciabatta)
2 felii prosciutto crudo
2 felii mozzarella
1 castravecior murat
1 frunza salata verde
3-4 felii rosie
putin ulei
sare, piper

Portie: 1 sandwich

  1. Pe o felie de paine asezati prosciutto, apoi salata verde, peste ea felii de castraveti murati si deasupra felii de mozzarella. Presarati putina sare si piper pe mozzarella.
  2. Acoperiti cu cealalta felie de paine si apasati bine sandwichul cu mana. Ungeti felia de deauspra cu putin ulei de masline (am folosit ulei aromat de pe rosiile uscate).
  3. Incingeti tigaia grill (fara ulei) si asezati sandwichul in ea cu partea unsa cu ulei in jos. Apasati cateva secunde sandwichul cu mana in tigaie. Lasati sa se prajeasca pana vedeti ca are urme de gratar pe partea pe care o prajiti (ridicati usor si verificati din cand in cand) si mozzarella incepe sa se topeasca. Ungeti felia de desupra cu putin ulei.
  4. Intoarceti sandwichul si apasati-l iar in tigaie, de data asta folosind o folie de aluminiu ca sa nu va ardeti. Lasati sa se prajeasca si pe partea aceasta.
  5. Scoateti sandwichul din tigaie si introduceti feliile de rosie in el.
  6. Serviti imediat, cat branza e moale.

Asamblam sandwichul

Asamblam sandwichul

Acoperim si ungem cu ulei

Acoperim si ungem cu ulei

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

diana h  acum 14 ani - 28 August 2009 11:32  

adevarul este ca toate -dar toate- produsele italienesti au echivalentul romanesc, doar modalitatea de servire (sau stilul de a minca) difera.
deh, doar suntem latini, e normal sa existe similitudini... ;)
 

Bella  acum 14 ani - 8 Septembrie 2009 13:08  

Ai dreptate Diana h...desi sunt multe diferente...eu ador bucataria italieneasca si pentru mine este cea mai variata si calitativ inalta! nu ii agrez prea mlt pe italieni dar in bucatarie sunt buni.... =P~
 

victoria  acum 14 ani - 11 Septembrie 2009 19:23  

delicios! nu as fi crezut ca un sandwich poate fi atat de gustos:) multumim pentru reteta
 

Lucia  acum 14 ani - 18 Septembrie 2009 19:27  

cautam o reteta pentru paine de casa si am dat peste acest site, e minunat, felicitari Ioana.trebuie sa fi cu adevarat pasionata ca sa faci asa ceva.mi-am scos deja o gramada de retete, de abia astept sa incerc retetele pentru copii(am un baietel cam mofturos dar cu unele retete de aici sigur il dau gata ). imi place cum explici, simplu, asa cum ma invata mama sa gatesc in liceu (stateam in gazda si se temea sa nu fac foame). nu mai vorbesc de poze, pe langa faptul ca arata ca din revista, sunt de mare ajutor, vezi exact cum trebuie sa-ti arate in fazele intermediare si in final mancarea.Va voi mai vizita de acum si le voi spune si colegelor mele despre voi. sunteti grozave, alaturi de Ioana toate fetele...si baietii, cum va sfatuiti si veniti cu completari. adevarul e, ca nu traim ca sa mancam dar daca tot mancam, de ce sa nu savuram cu placere asa cum ar trebui sa ne traim fiecare moment din viata. va pup si de abia astept sa vad ce noutati aveti
 

Ioana  acum 14 ani - 19 Septembrie 2009 14:22  

salut lucia! ce bine ca ne-ai gasit :) si ma bucur tare mult ca ai scris, in ultima vreme am foarte multe pareri pozitive legat de ceea ce fac pe acest site, ceea ce ma incurajeaza sa continui. sper ca baietelul tau sa fie incantat de noile retete. ;)
 

Moni  acum 14 ani - 28 Ianuarie 2010 22:56  

Si eu fac des reteta aceasta doar ca in loc de ulei, ung feliile de paine cu unt si apoi le pun la prajit. E un sandwich delicios si foarte hranitor!
 

Stanescu Claudiu  acum 13 ani - 3 Iunie 2010 15:34  

Sunca de porc se gaseste sub numeroase denumiri deoarece metodele de preparare,pregatire difera de la regiune la regiune.Cum am face diferenta intre ele?Sunca spania,sunca italia,sunca romania?Apropo ...la noi in tara se gasesc 2 amarate de sortimente d esunca.Incearca un magazin de specialitate dintr un oras european.Se vede ca nu ai nici cea mai mica pregatire in ale bucatariei atata vreme cat tu chiar crezi ca sunca aia a lu' tactu e mai buna decat prosciutto crudo.Sunt plecat din tara si crede ma ca i duc dorul acelei afumaturi delicioase,dar...calitativ e cu mult sub alte specialitati.Apropo..prosciutto crude e catalogat drept specialitate.vezi...cum sta treaba asta daca incerci sa privesti si altfel?
 

Monica  acum 13 ani - 26 August 2010 17:47  

Ciao Ioana. Urmaresc de ceva timp site-ul tau si pot sa spun ca am preparat unele retele de pe el, si au iesit foarte bune. Am vazut comentariile de mai sus, si m-am hotarat sa iti scriu deoarece eu apreciez faptul ca numesti produsele asa cum sunt ele, denumirea in italiana, deoarece eu sunt in Italia, Roma si e mult mai usor asa sa inteleg despre ce e vorba la diferite tipuri de mancare. Oricum am vazut ca Ioana chiar daca scrie numele produselor in italiana, traduce si in romana.
Asa ca Roxana, hai sa nu mai fim rele si sa ne gandim si la cei plecati peste hotare ;)
Am sa incerc si eu acest sadwich.
Mult succes in continuare ! pa pa
 

anonimu'  acum 12 ani - 19 Noiembrie 2011 21:31  

=P~ mi-e foame rau vreau cva mare si bun nu vreau verdeturi. Bafta ;)
 

Maria  acum 11 ani - 11 Septembrie 2012 13:10  

Eu folosesc mozzarella de bivolita.Este mult mai sanatoasa si gustul este inconfundabil. Incercati si vorbim dupa... :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...