Sandwich cu naut si ardei copti

Retete cu legume Retete de post Retete Sandwich

Reteta Sandwich cu naut si ardei copti

Un sandwich de post foarte potrivit pentru pachetelul la scoala sau servici. A fost prima mancare vegetariana care a primit nota 10 de la Radu, ceea ce spune ceva, avand in vedere ca nu poate trai o zi fara carne. De obicei mancarurile vegetariene chiar daca sunt bune primesc de la el cel mult nota 9 pe motiv ca nu au carne. Asta e discriminare nu?

Ingrediente

400 gr naut fiert
o mana masline negre
1/2 lamaie
cateva fire patrunjel
cateva fire coriandru
1/2 ceapa rosie
sare, piper
2-3 linguri ulei masline
3 ardei rosii copti
salata verde
5-6 chifle

  1. 1 1/2 ardei copti se taie bucatele mici, iar restul se taie fasii pe care le vom folosi la ornat sandwich-urile. Aici gasiti tehnica de coacere si curatare a ardeilor copti.
  2. Se amesteca nautul fiert cu maslinele taiate feliute, ardeii taiati, verdeturile si ceapa tocate marunt. Stropim cu sucul de la lamaie si condimentam cu sare si piper dupa gust. Adaugam si uleiul si amestecam.
  3. Taiem chiflele in doua si scoatem miezul de pe ambele parti.
  4. Se aseaza cateva frunze de salata taiate mare pe o parte a chiflei.
  5. Deasupra asezam cam 3 linguri din salata de naut si apoi ornam cu cateva fasii de ardei copti.
  6. Acoperim cu cealalta jumatate de chifla si servim.

Nautul fiert

Nautul fiert

Taiem maslinele bucati mici

Taiem maslinele bucati mici

Salata de naut

Salata de naut

Adaugam si ardeii copti in salata

Adaugam si ardeii copti in salata

Taiem chifla in doua si punem salata verde

Taiem chifla in doua si punem salata verde

Sandwich cu naut si ardei copti

Sandwich cu naut si ardei copti

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 15 ani - 4 Februarie 2009 18:55  

voiam sa fac un subiect cu tema asta, dar pana atunci itzi explic rapid aici:

1. pui nautul in multa apa rece cu putin bicarbonat si-l lasi la inmuita cam 15 ore

2. il verifici dupa cateva ore si daca a absorbit apa adaugi alta

3. dupa 15 ore il pui la fiert cu multa apa, dar FARA SARE pentru 1 1/2 ore - 2 ore, timpul de fierbere depinde de marimea bobului, eu am luat naut cu bob foarte mic si a fiert in putin sub 1 1/2 ore; daca il fierbi in cucta timpul de fierbere e cam cu jumate de ora mai mic

in timpul fierberii se spumeaza apa si se scot cojile care plutesc deasupra

4. il strecori si apoi il prepari cum doresti

daca nu ma insel daca pui la fiert 200 gr naut uscat vei avea 400 gr fiert... asta mai voiam sa verific ca sa pot face subiectul despre naut... cand l-am fiert pe acesta am facut 3 feluri de mancare din el si am fiert 500 gr si am uitat sa-l cantaresc ianinte si dupa
 

marnie  acum 15 ani - 4 Februarie 2009 23:12  

Multumesc f mult! Sa ma scuzi dar nu stiu ce e aia cucta ca in DEX nu am gasit.Abia astept reteta de humus.Am mancat humus simplu luat din voiaj dar parca mai bun ar trebui condimentat.
 

marnie  acum 15 ani - 4 Februarie 2009 23:16  

Si cat timp se pastreaza nautul deja fiert?
 

Ioana  acum 15 ani - 4 Februarie 2009 23:24  

cucta e oala cu presiune

nu stiu cat se poate pastra fiert, eu cel care nu l-am folosit in prima zi l-am tinut in frigider in putina apa, ar trebui sa caut daca asta e metoda buna de pastrare si pentru timp mai indelungat

si eu am mancat humus dar cumparat de aici de la noi si era sub toata critica, am aruncat mai mult de jumatate de cutie
 

Ioana  acum 15 ani - 6 Februarie 2009 17:14  

adry, am vazut naut fiert in Cora, de la ceva firma Daar sau asa ceva, am zis ca o sa tin minte, dar se pare ca nu am asa memorie buna... oricum exista :)
 

marnie  acum 15 ani - 11 Februarie 2009 12:29  

Neavand chifle am servit ca atare ca o salata de naut.I-a placut si fetitei mele care e tare mofturoasa.
Multumesc pt reteta.
 

Ioana2  acum 15 ani - 15 Iunie 2009 11:27  

Eu am mancat salat de naut cu morcovi si cu ceapa taiate foarte fin, e excelenta
 

Miki  acum 13 ani - 11 Martie 2011 15:58  

Un alt secret pt fierberea nautului:dupa ce lasati in apa rece nautul,puneti-l intr-un prosop si frecati bine .In acest fel cojile vor iesi mai usor.
Puteti face si supa de naut.Fierbeti nautul cu o ceapa intreaga,iar cand este aproape fiert adaugati sare,piper si putin ulei.Ceapa o puteti scoate.Se serveste cu suc de lamaie.In momentul in care adaugati sucul de lamaie supa se va ingrosa.E delicioasa va asigur!
 

Sandu Ana-Maria  acum 13 ani - 13 Martie 2011 06:57  

Foarte gustoasa ideea ;)

Naut si ardei copti am la congelator, voi face lipii integrale si e gata pachetul pt servici.

Multumesc pt reteta :)
 

Ionela  acum 13 ani - 6 Aprilie 2011 13:01  

Tocmai am terminat de savurat o portie de ''sandwich '' dar sub forma de salata.A fost super gustoasa si usor de preparat. Multumesc pentru reteta Ioana.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...