Spanac si anghinare gratinate

Retete aperitive Retete cu branza Retete din Italia Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Aperitivul cald, cremos si sanatos este foarte rapid de pregatit. Aveti grija doar sa prajiti suficienta paine alaturi.

Ingrediente

200 gr spanac proaspata (sau 100 gr spanac congelat)
150 gr anghinare in ulei (cca 8 inimi)
1 manunchi mic ceapa verde mica (ceapa ciorii/chives)
200 ml smantana dulce pentru gatit
50 gr parmezan
1 lingura ulei
sare, piper

Portii: 3

  1. Spanacul se soteaza in uleiul incins doar pana frunzele se "vestejesc". Daca e congelat, doar se decongeleaza din timp. Se scurge de apa intr-un tifon. Se toaca marunt.
  2. In blender se mixeaza anghinarea pana e maruntita bine.
  3. Se adauga spanacul, ceapa tocata fin, smantana si parmezanul razuit fin. Se amesteca bine. Se condimenteaza cu piper negru macinat si sare dupa gust.
  4. Se pune aceste amestec intr-un vas termorezistent si se da la cuptor la 200C pentru 20 minute. Apoi se porneste grillul si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca un pic deasupra.
  5. Se serveste cu paine prajita.

Anghinare la gratar in ulei

Amestecul in vas termorezistent

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...