Clatite olandeze cu spanac si gorgonzola

Retete aperitive Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Clatite olandeze cu spanac si gorgonzola

Derivate din cele dulci care le-am facut acum cateva zile, am vrut sa le incerc si pe cele sarate. Combinatia e chiar reusita, a impresionat audienta, in special pe cel mai pretentios degustator al meu, Cezar.

Ingrediente

200 gr spanac(congelat sau proaspat)
300 gr faina
1 lingurita sare
lapte caldut (se stabileste in reteta cat aveti nevoie)
2 oua
3 linguri ulei masline
7 gr drojdie uscata
150 gr parmezan
150 gr gorgonzola
unt/ulei pentru tigaie

Portii: 65 bucati

  1. Faina si sarea se cern intr-un vas mai larg. Se adauga si drojdia.
  2. Spanacul se decongeleaza sau daca e proaspat se opareste in apa pentru 5 minute si dupa ce se scurge bine se toaca
  3. Punem spanacul intr-un vas gradat si completam cu lapte cat sa avem 400 ml amestec. Eu am folosit 150 ml lapte.
  4. Se adauga spanacul peste faina si apoi incepem si turnam incet laptele si sa amestecm cu telul pana avem un aluat omogen. Adaugam ouale batute putin si uleiul. Amestecam bine si apoi incorporam 75 gr parmezan razuit
  5. Acoperim vasul si lasam la loc caldut la crescut pentru 1 ora.
  6. Ungem tigaia speciala de facut clatite olandeze cu unt/ulei si apoi cu un tub de ketchup punem aluatul in forme. Le coacem pe ambele parti. Vezi aici mai multe informatii despre cum se coc si cum se intorc clatitele olandeze, plus o poza cu tigaia.
  7. Le-am scos pe o farfurie si se presara parmezan.
  8. Intr-un vas mic se pun 2 linguri lapte si gorgonzola si la foc mic lasam sa se topeasca branza. Turnam sosul de gorgonzola peste clatite si servim rapid, sa nu se raceasca sosul.

Clatite cu spanac in tigaie

Clatite cu spanac in tigaie

Clatite presarate cu parmezan

Clatite presarate cu parmezan

Clatita inmuiata in sos gorgonzola

Clatita inmuiata in sos gorgonzola

Cezar si ultimele clatite

Cezar si ultimele clatite

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

roxana  acum 13 ani - 10 Martie 2009 22:04  

hmmm...ar trebui s-o incerc...pare intr-adevar buna =P~
 

Tsuki  acum 13 ani - 13 Mai 2009 18:57  

=P~ Mie mi se pare super interesanta! Dar eu iubesc si spanacul si gorgonzola si poate de aceea :)
Foarte marfa site-ul! Tine-o tot asa!
 

Ioana  acum 13 ani - 13 Mai 2009 19:28  

multumesc!
 

alexandra   acum 12 ani - 10 Iulie 2009 01:09  

Grozav!! Felicitari pentru reteta!!
 

Ramona Roatis  acum 10 ani - 28 Septembrie 2011 03:13  

Suna super bine!! In special pt ca ador spanacul si aveam pofta de ceva diferit....cred ca se poate omite sosul de gorgonzola (nu sunt fan mare) sau chiar inlocui cu o alta branza, poate Brie? O sa incerc chiar maine! Multumesc! :) :)
 

Ioana  acum 10 ani - 28 Septembrie 2011 11:48  

Da, Brie este excelenta, o alternativa foarte foarte potrivita.
 

Annamaria  acum 9 ani - 3 Februarie 2013 20:12  

Acum va fi prima data cand voi folosi spanac congelat. Pe ambalaj deobicei scrie ca nu e voie sa decongelezi. Care este parerea ta despre asta? Multumesc!
 

Ioana  acum 9 ani - 4 Februarie 2013 10:29  

si eu folosesc rar spanac congelat si de obicei il decongelez sau nu in functie de reteta. de exemplu la acesta reteta sau cand fac o rulada cu spanac nu am de ales, trebuie decongelat si scurs, altfel nu vad cum il amesteci in aluat. daca de exemplu l-as face in stil ardelenesc, atunci nu l-as decongela.
 

iolanda  acum 8 ani - 17 Octombrie 2013 18:35  

ioana, este vreo problema daca pun drojdie proaspata sau trebuie neaparat sa fie uscata?
 

Ioana  acum 8 ani - 17 Octombrie 2013 19:40  

iolanda, in orice reteta de aici (decat daca nu este specificat sa se foloseasca un anume tip de drojdie) cele doua tipuri sunt interschimbabile.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...