Orez cu spanac

Retete garnituri Retete cu legume Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu orez Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Reteta Orez cu spanac

Orez aromat si suculent. Este o garnitura buna pentru orice mancare, dar mie imi place cu file de peste facut simplu la tigaie.

La baza reteta este mexicana: "arroz verde". Singura modificare pe care am facut-o este inlocuirea coriandrului proaspat cu patrunjel si marar (asta doar fiindca mie nu-mi plac frunzele de coriadru).

Ingrediente

1 cana orez cu bob lung (200 gr orez; am folosit basmati)
150 gr spanac
1 ardei gras verde copt
1/2 legatura patrunjel
3 fire marar
2 1/2 cani supa de pui (sau supa de legume pentru varianta de post)
1 ceapa
2 catei de usturoi
3 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

  1. Se mixeaza in blender ardeiul copt curatat de coaja si cotor, spanacul, usturoiul, patrunjelul, mararul si 1 cana de supa pana devine piure.
  2. In uleiul incins se prajeste orezul, la foc mediu, timp de 2-3 minute. Se adauga ceapa tocata marunt si se mai caleste inca 3 minute pana ceapa e moale.
  3. Se adauga piureul de spanac si restul de supa (inca 1 1/2 cani). Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  4. Se aduce la fierbere, se pune capacul pe oala si se da focul la mic. Se fierbe timp de 20 minute fara a amesteca in el. Se stinge focul si se mai lasa 10 minute sa stea cu capac, astfel incat se absoarba toata supa.
  5. Se amesteca usor cu furculita in orez si se drege de sare daca e cazul.

Prajim orezul si ceapa

Prajim orezul si ceapa

Adaugam piureul de spanac

Adaugam piureul de spanac

Adaugam supa si fierbem

Adaugam supa si fierbem

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 5 Noiembrie 2011 11:04  

suna absolut delicios varianta ta. notat!
 

tina  acum 10 ani - 30 Noiembrie 2011 15:02  

super buna =P~ am facuto de foarte multe ori si mia iesit de fiecare data ;)
 

caba olimp  acum 10 ani - 29 Ianuarie 2012 17:14  

uh am sa incerc sieu .... tr sa fie sooper bun =P~ :p
 

Echo  acum 10 ani - 22 Mai 2012 17:49  

Merci de reteta,ma tot gandeam in ce moduri sa mai gatesc spanacul:) Si apropo nu m-am putut abtine sa nu comentez cand am vazut ca nici tie nu-ti place coriandrul...eu acum cateva zile am scos un strat intreg din gradina din acelasi motiv:)) cred ca ar fi o idee f buna sa mai gust si eu din toate ciudateniile ce vreau sa le plantez in gradina inainte de a o face:D O zi faina sa ai!
 

elena  acum 9 ani - 14 Noiembrie 2012 22:44  

Nici reteta asta nu e mexicana. De fapt in gastronomia mexicana nu se foloseste niciodata ardeiul gras, nici capere, nici masline negre.
Ceea ce faci tu e gustos si prezentabil Eu vreau doar sa specific ca nu sant retete autentice mexicane. Si am mai vazut retete publicate si nu inteleg cand spun mexican spun porumb galben!!! Nu se foloseste niciodata si in nicio reteta nici macar in salate. IN MEXIC NU EXISTA PORUMBUL GALBEN!! Ce apare prin google sau alte carti sant retete inventate in Texas. Ei intr_adevar au porumb galben dulce foc. Dar in Mexic nu exista decat in conserve importate.
 

Daniel  acum 8 ani - 23 Noiembrie 2013 10:10  

Daca nu pun marar iasa bun?
 

Ioana  acum 8 ani - 23 Noiembrie 2013 10:16  

exista marar acum in piata, pune si marar :)
 

haruta dorin  acum 8 ani - 1 Martie 2014 14:18  

foarte bun, mi a iesit perfect! =P~
 

Dana  acum 7 ani - 30 Ianuarie 2015 15:31  

pot sa inlocuiesc ardei verde copt cu ardei rosu copt?
multumesc
 

Ioana  acum 7 ani - 30 Ianuarie 2015 16:12  

sigur ca da, Dana.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...