Supa de rosii cu paine si tarhon

Retete cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

O supa rustica de rosii, foarte ieftina. Reteta este inspirata de aici, apartine lui Clotilde Dusoulie.

Ingrediente

1 kg rosii coapte
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 felii de paine veche (cca 100 gr)
150 ml supa de pui (a mea a fost foarte concentrata)
500 ml apa
3 fire tarhon
1 lingurita zahar (optional)
2 linguri ulei
sare, piper

Crutoane

felii de paine/bagheta
gorgonzola

Portii: 3-4

  1. Rosiile se taie in doua, se decupeaza zona unde a fost codita si se da pe razatoare (tineti rosia cu pulpa catre razatoare) pana ramaneti doar cu coaja in mana. Cojile se arunca, se va folosi doar pulpa.
  2. In uleiul incins, se caleste ceapa tocata la foc mic pana prinde un pic de culoare si are miros dulceag. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  3. Se adauga pulpa rosiilor, supa, apa si putina sa si piper. Cand incepe sa fiarba, adaugati painea taiata cubulete si 2 fire tarhon intregi. Se fierbe totul cu capac timp de 30 minute, la foc mic. Amestecati de cateva ori in acest timp.
  4. Se scoate tarhonul din oala, se adauga zahar daca supa e usor acida si in final se drege supa de sare si piper.
  5. Pentru crutoane, se taie felii de paine sau bagheta. Se ung cu gorgonzola. Se dau la cuptor la 180C pana painea e un pic rumena pe margini (cca 10 minute).
  6. Se serveste supa calda cu crutoane cu gorgonzola si restul de tarhon tocat.

Dam rosiile pe razatoare

Se adauga painea si tarhonul

Supa fierbe de 15 minute

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...