Supa de varza cu carne tocata

Retete din Germania si Austria Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Supa rapida, ieftina si satisfacatoare. Gustul il ia de la carnea tocata si textura de la cartofi. Astfel se obtine o supa gustoasa in timp record fara sa fie nevoie sa facem o supa-baza pe oase.

Ingrediente

1 varza medie spre mica (cca. 800 gr)
500 gr carne tocata (mixta vita+porc)
1 ceapa medie
1 morcov mare
2 cartofi mari
2 catei de usturoi
1 lingura rasa boia dulce
1 fir cimbru uscat
1/2 lingurita boabe de piper
1 ardei iute rosu (sau 1/4 lingurita boia iute)
3/4 lingurita chimen macinat
4 linguri ulei
sare

  1. Varza se taie fideluta fina si se freaca cu 1 lingurita de sare pana se inmoaie usor.
  2. In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt doar pana se inmoaie un pic. Se adauga morcovul dat pe razatoarea mare si se continua calirea pana morcovul se inmoaie si el (cca 10 minute), avand grija sa nu rumeniti legumele.
  3. Se adauga carnea tocata si se prajeste la foc mediu (amestecand des in ea ca sa se desfaca bucatele) pana isi schimba peste tot culoarea.
  4. Se trage oala de pe foc si se adauga boiaua, chimenul, piperul boabe, usturoiul strivit si ardeiul iute taiat in cateva bucati mari. Se amesteca totul bine.
  5. Se adauga varza si se amesteca iar.
  6. Se adauga 2 l de apa, cimbrul si putina sare. Se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mic, cu capac timp de 10 minute.
  7. In acest timp se curata si se taie cuburi cartofii. Se adauga in supa si se mai fierbe inca 20 minute. Verificati dupa acest timp sa fie fiarta si varza si cartofii. Se drege supa de sare.

Se soteaza carnea tocata pana-si schimba culoarea

Se adauga condimentele si apoi varza

Se fierbe 10 minute

Se adauga cartofii si se mai fierbe 20 minute

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...