Supa spaniola de usturoi

Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete din Spania Retete de supe si ciorbe

Am revenit! In sfarsit mi-a trecut raceala. De acum o sa am grija sa previn altele cu mult usturoi si vitamina C. Supa asta pe care o stiu demult mi s-a parut potrivita. E rapida si ieftina.

Ingrediente

5 catei usturoi
1 l supa de pui
50 ml vin alb sec (sau sherry sec)
2 felii mari paine veche (fara coaja)
1 lingurita cu varf boia dulce
1 varf cutit chimion (cumin) macinat
2 oua
2-3 linguri ulei masline
sare

Portii: 2

  1. Se incalzeste uleiul intr-o oala si se adauga usturoiul taiat felii. La foc mic se prajeste usturoiul pana devine galbui. Se adauga painea taiata cuburi si se mai prajeste 1 minut.
  2. Se trage oala de pe foc si se adauga boiaua, se amesteca bine. Se adauga vinul, supa de pui, chimionul si sare dupa gust.
  3. Se fierbe supa la foc mediu timp de 15 minute.
  4. Se da focul la mic si se sparg ouale in supa. Se lasa sa fiarba pana oula sunt facute (mai tari sau mai moi, cum doriti).
    * daca nu doriti ouale intregi in supa, le puteti bate si turna in fir subtire in supa ca sa se faca zdrente
  5. Se serveste supa in boluri ceramice, cu un ou la fiecare portie si alaturi cu paine prajita.

Supa, ianinte de a adauga ouale

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...