Tocanita din piept de pui cu legume

Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de pui Retete turcesti

Cat de simplu se poate face o tocanita! Doar asezi legumele in straturi peste carne si dai totul la cuptor. E gata cand nu mai rezisti mirosului care vine dinspre cuptor.

Turcii folosesc oala de lut cand prepara acest tip de tocanita, dar tuciul meu emailat s-a comportat excelent. Mai vreau sa va spun ca a iesit o tocanita exceptionala desi am cumparat dovlecelul si vanata din supermarket, fasolea era congelata si rosiile din conserva. Va dati seama cum va fi tocanita asta la vara? Delir culinar intr-o singura oala!!!

Ingrediente

1 piept de pui (cca 500 gr; se pot folosi si pulpe de pui dezosate)
1 ceapa mare
1 lingura pasta de ardei dulce
1 lingura pasta de rosii
1 lingurita condiment turcesc
3 cartofi
1/3 ardei gras rosu
150 gr fasole verde (poate fi congelata)
1 dovlecel mic 
1 vanata mica
2 rosii din conserva (sau 1 rosie mare bine coapta)
1/2 legatura patrunjel
3 linguri ulei
sare

Portii: 5

  1. Cartofii se curata si se taie rondele nu foarte subtiri. Ardeiul se taie fasiute. Dovlecelul se taie rondele. Vanata se taie in 4 pe lungime si apoi rondele. Se toaca patrunjelul. Se strivesc rosiile cu furculita (daca sunt din conserva) sau se taie rondele (daca sunt proaspete).
  2. Pieptul de pui se separa in cei doi lobi si fiecare lob se taie pe latime, in 4-5 bucati.
  3. Am folosit un tuci emailat de 23 cm diametru pentru a preparat tocanita.
  4. Se toaca ceapa. In uleiul incins se caleste ceapa pana se inmoaie bine de tot (cca 10 minute).
  5. Se adauga bucatile de pui si se soteaza, amestecand din cand in cand, doar pana carnea isi schimba culoarea peste tot.
  6. Se adauga pastele (de ardei si rosii), condimentul turcesc si se mai soteaza 3 minute, amestecand sa se acopere bucatile de pui cu pasta.
  7. Se trage oala de pe foc.
  8. Se aseaza cartofii peste carne. Se presara cu sare, putin piper si putin patrunjel.
  9. Se presara deasupra fasolea verde si ardeiul gras. Se presara sare si patrunjel.
  10. Se aseaza deasupra rondelele de dovlecel. Se presara cu sare, piper si patrunjel.
  11. Se aseaza deasupra vanata. Se toarna rosiile peste ultimul strat si se presara cu sare si patrunjel.
  12. Se toarna 1 1/2 cani de apa (cat sa ajunga sub stratul de dovlecei). Se pune oala iar pe foc si se aduce la fierbere.
  13. Se pune capacul pe oala si se da la cuptor, la 180C timp de 45 minute. Dupa acest timp legumele vor fi lasat mult suc si tocanita va fi aproape acoperita de sos.
  14. Se ia capacul, se scade temperatura la 150C si se mai lasa 30 minute sa scada sosul un pic.
  15. E buna imediat, dar e si mai buna reincalzita, sosul va capata consistenta.

Pieptul de pui cu pasta de ardei si rosii

Strat de cartofi

Strat de fasole verde si ardei

Strat de dovlecel

Strat de vinete si rosii

Dupa 1 ora la cuptor

Portia mea

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...