Condiment turcesc

Categorii: Retete condimente, Retete turcesti

 

Condiment turcesc
Pinterest

Condiment turcesc pentru tocanite de legume sau carne, pentru carnea de vita sau miel la gratar, pentru chiftele sau kebab de vinete / de pui, pentru pilafuri,mancare de pastai, spanac cu carne tocata.

Ingrediente
Condiment turcesc

1 lingura boia dulce
1 lingura piper negru macinat
1 lingura chimion (cumin) macinat
1 lingura menta uscata sfaramata
1/2 lingura coriandru macinat
1/2 lingurita nucsoara macinata
1/4 lingurita cuisoare macinate
1/4 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita cardamom macinat

Portii: 30 gr

Preparare
Condiment turcesc

  1. Se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un borcan inchis. Se foloseste cu incredere.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 18)  

 
loading...

Furikake

26 Mai 2015

Furikake

Condiment toscan

19 August 2011

Condiment toscan

Piper cu lamaie

21 Decembrie 2010

Piper cu lamaie

Garam Masala

24 Septembrie 2010

Garam Masala

 

 

Constantin  acum 4 ani - 19 Februarie 2015 08:58  

Re: Condiment turcesc

Nu credeti ca acesta ar fi necesar sa fi spus la ce se foloseste?
 

Ioana  acum 4 ani - 19 Februarie 2015 09:14  

Re: Condiment turcesc

scrie in introducere la ce se foloseste. si voi mai posta de acum inainte retete cu el.
 

Michaela Simion  acum 4 ani - 19 Februarie 2015 11:26  

Re: Condiment turcesc

Multumim Ioana - condimentul are un miros super vesel
 

olga  acum 4 ani - 19 Februarie 2015 11:43  

Re: Condiment turcesc

Mai fac rost de cumin si gata condimentul.

Multumesc frumos, Ioana.
 

Ioana  acum 4 ani - 19 Februarie 2015 13:12  

Re: Condiment turcesc

Michaela, deja l-ai facut???
 

Ioana  acum 4 ani - 19 Februarie 2015 13:14  

Re: Condiment turcesc

olga, deja ai suficiente motive sa vii la Cluj.
 

Florina Ghinararu  acum 4 ani - 19 Februarie 2015 14:25  

Re: Condiment turcesc

In week-end il pregatesc si il testez.
Daca e cum sper eu inseamna ca m-am scos vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 19 Februarie 2015 14:27  

Re: Condiment turcesc

eu iti pot spune doar ca e foarte placut si echilibrat. vreau sa aflu daca e cum ti-l imaginezi tu vesel
 

Dumitru Cristina  acum 4 ani - 19 Februarie 2015 14:38  

Re: Condiment turcesc

Ar fi normal sa dai exemple si LA CE se foloseste acest condiment nu?
Ca sa stim si noi. Pentru ce il mai facem daca nu stim la ce e indicat de folosit.
 

Dumitru Cristina  acum 4 ani - 19 Februarie 2015 14:40  

Re: Condiment turcesc

Asa e scuze. Scria la inceput. Eu eram obisnuita sa scrie la sfarsitul retetelor. AM citit si scuze inca o data. vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 19 Februarie 2015 16:45  

Re: Condiment turcesc

nu-i bai vesel urmeaza retete cu acest condiment.
 

Cristina  acum 4 ani - 19 Februarie 2015 17:17  

Re: Condiment turcesc

Un super condiment pentru toate preparatele din carne, merci Ioana !
 

STOICA MARTA-DIANA  acum 4 ani - 20 Februarie 2015 09:07  

Re: Condiment turcesc

unde se gaseste cardamon?
 

Ioana  acum 4 ani - 20 Februarie 2015 09:36  

Re: Condiment turcesc

am vazut si la Kaufland, macinat, la plic.
 

Gabriela Muller  acum 4 ani - 14 Martie 2015 07:20  

Re: Condiment turcesc

Ioana, am respectat cantitatii indicate dar totusi culoarea nu e rosie, ci maroniu, predomina condimentele inchise la culoare...chiar am pus boia in plus (condimentul meu preferat asa ca nu pot sa dau gres) si nu arata ca in poza ta...
 

Ioana  acum 4 ani - 14 Martie 2015 09:01  

Re: Condiment turcesc

gabriela, condimentul meu are culoarea caramizie, ca si caramizile clasice. diferenta poate veni din culoarea condimentelor folosite, inclusiv a boielei tale. daca e rosu mai inchis se va inchide si mai tare cand adaugi restul condimentelor. daca e rosu aprins va iesi mai mult in evidenta.
de exemplu am acasa seminte de fenicul macinate din doua surse si au culoare total diferita: cele macinate de mine sunt maroniu-verzui, iar cele cumparate gata macinate sunt verde-fistic.
cred ca de aici vine diferenta de culoare.
 

Mariana   acum 3 ani - 7 Iunie 2016 22:42  

Re: Condiment turcesc

De la cardamom se foloseste numai semintele din pastaie sau macinam totul cu tot cu pastaie? Multumesc.
 

Ioana  acum 3 ani - 8 Iunie 2016 10:14  

Re: Condiment turcesc

doar bobitele din interior se macina. daca doresti poti pastra pastaile sa le adaugi cand infuzezi smantana sau lapte pentru deserturi.
 

Mariana   acum 3 ani - 8 Iunie 2016 16:56  

Re: Condiment turcesc

Multumesc frumos!
 

M  acum un an - 29 Martie 2018 05:13  

Re: Condiment turcesc

Puteti adauga condimentul sumac in special la sosuri pentru shaorma vesel
 

Noemi  acum 7 luni - 12 Aprilie 2019 17:47  

Re: Condiment turcesc

Puteti sa imi spuneti numele condimentului? Numele turcesc va rog daca il stiti.
 

Marius  acum 2 ore - 7 Octombrie 2019 19:02  

Re: Condiment turcesc

Poate fi folosit la marinarea unui porcusor pentru a fi pregatit la rotisor? Sau daca nu o alta recomandare va rog. Multumesc
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus