Tofu picant

Retete aperitive Retete de post Retete rapide Retete simple

Reteta Tofu picant

Simplu si picant cum imi place mie. Pentru un bufet suedez, infigeti scobitori in cubulete si veti vedea ce repede vor disparea.

Ingrediente

250 gr tofu
2 catei usturoi
3 fire ceapa verde
1 ardei iute rosu
1 varf cutit ghimbir pudra
1-2 linguri sos de soia
1/2 lingurita ulei de susan
ulei pentru prajit

  1. Daca tofu este in saramura, se scurge bine, se pune intre servetele de hartie cu o greutate deasupra si se lasa cateva ore la frigider (sau chiar peste noapte). Se taie apoi cubulete.
  2. Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajeste tofu pe toate partile pana prinde o crusta rumena si crocanta. Se scoate pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de grasime.
  3. Intr-o craticioara se incing 2 linguri de ulei si se calesc cca 30 secunde cateii de usturoi striviti. Se adauga ceapa si ardeiul iute taiat rondele si se caleste totul inca 30 secunde.
  4. Se condimenteaza cu ghimbir si se stinge cu sosul de soia. Se adauga imediat si cubuletele de tofu. Se amesteca pana tofu absorbe sosul.
  5. Se adauga uleiul de susan si se amesteca bine.
  6. Se scoate pe o farfurioara.
  7. Se poate servi simplu ca aperitiv sau cu orez fiert ca fel principal.

Comentarii (8)

 

maria  acum 13 ani - 21 Martie 2011 19:09  

:-&
 

Ioana  acum 13 ani - 21 Martie 2011 19:14  

l-ai facut?
 

lira  acum 13 ani - 22 Martie 2011 09:03  

Ioana eu nu am incercat pana aucm tofu, oare merge si cu alt fel de branza/ telemea? Tare ma tenteaza combinatia ardei iute, sois de soia ghimbir .... ca sa nu mai spun ca arata f bine
 

Ioana  acum 13 ani - 22 Martie 2011 09:39  

lira, tofu e o "branza" fara gust. poate cel in saramura are un pic de gust de... statut (asa mi se pare). deci orice faci cu el, cam are nevoie de arome sau trebuie sa stea la baza unui sos/paste/curry impreuna cu alte ingrediente aromate.
ok si acum sa-ti raspund la intrebare: poti folosi o telemea doar usor sarata (sa fie ferma cum e telemeaua nostra, nu cremoasa, ca unele tipuri de feta, ca sa o poti praji)
 

lidia  acum 12 ani - 25 Noiembrie 2011 12:45  

multumesc Ioana pt. reteta, a iesit excelenta, am inlocuit ceapa verde ca nu am avut cu ceapa de apa, cand am pus sosul de soia s-a caramelizat si i-a dat un gust dulce, iute de la ardei s-au combinat si este cum am spus si ma repet excelenta.
 

Omul Lava  acum 11 ani - 4 Noiembrie 2012 21:43  

Poti te rog frumos sa-mi spui de unde iti iei din Cluj ulei de susan? Merci mult!
 

Ioana  acum 11 ani - 5 Noiembrie 2012 10:10  

de la Cora, Carrefour, Selgros...
 

Omul Lava  acum 11 ani - 5 Noiembrie 2012 21:12  

:"> Merci!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...