Wrap cu pui

Retete cu carne de pui Retete rapide Retete simple Retete Sandwich

Reteta Wrap cu pui

Wrapul asta e o excursie virtuala in Orientul Mijlociu. Experienta incepe de la prima muscatura cand simti aromele specifice si legumele crocante... apoi simti cat e de cremos si papilele tale se bucura de aceasta destinatie.

Ingrediente

4 lipii libaneze
ridichi taiate julienne (cca 4 bucati)
castravete taiat julienne (aprox. 1/3 castravete lung)
1 ceapa rosie medie (cca 80-100 gr)
3 linguri suc de lamaie
sare

Pui cremos

500 gr piept de pui
1 lingurita cu varf coriandru macinat
1/4 lingurita turmeric
1 varf cutit ienibahar macinat
1/2 varf cutit scortisoara macinata
1 lingura ulei de masline
sare, piper negru

40 gr pasta de susan (tahini)
1 catel de usturoi
3 linguri suc de lamaie
1 lingurita rasa pasta de ardei iute
2 linguri apa
sare

Portii: 4
Calorii: 468 cal / bucata
Proteina: 42.7 gr / bucata

 

  1. Ridichile si castravetii se taie julienne (bastonase) si se presara cu sare. Eu le-am tinut separat, ca fiecare sa poata sa-si puna in wrap cat vrea din ele.
  2. Se taie ceapa solzisori sau pestisori fini si se presara cu sare. Lasati sa stea 10 minute. Adaugati 3 linguri suc de lamaie si mai lasati la marinat 10-15 minute.
  3. Pentru sos se amesteca bine toate ingredientele (pasta de susan, usturoiul strivit, sucul de lamaie, pasta iute si apa) pana aveti un amestec omogen. Se adauga sare dupa gust.
  4. Puiul se taie fasiute mici ca sa se faca rapid in tigaie. Se amesteca cu toate condimentele de dupa el, uleiul de masline si se presara cu sare si mult piper negru rasnit.
  5. Se incinge bine o tigaie larga (cca 28-30 cm) si se pun jumatate din fasiile de pui. Le spatiati in tigaie si le lasati sa se faca cam 1.5 minute. Amestecati apoi rapid timp de 30 secunde. Lasati iar 1.5 minute sa se faca puiul fara sa-l deranjati. Amestecati iar rapid 30 secunde. Dupa acest timp, puiul ar trebui sa fie complet facut dar nu uscat si doar usor rumen. Nu-l lasati mai mult, va deveni atos. Repetati cu restul de pui.
    *nu inghesuiti toata carnea in tigaie, caci se va aburi in loc sa se prajeasca; daca vedeti lichid in tigaie dupa ce adaugati puiul, inseamana ca e prea inghesuit sau ca tigaia nu a fost suficient de incinsa.
  6. Scoateti puiul intr-un bol si adaugati peste el sosul preparat la pasul 2. Amestecati bine.
  7. Puneti 1/4 din puiul cremos pe o parte a unei lipii. Presarati generos bucati de ridichi si castravete. Presarati felii de ceapa rosie marinata, cata doriti. Rulati. Repetati cu restul lipiilor. Serviti imediat.
    * daca doriti, lipiile se pot incalzi intr-o tigaie incinsa inainte de a le folosi, doar 1 minut /parte; mie imi plac asa calde si parca sunt mai usor de rulat.

Comentarii (2)

 

Oana+P.  acum 11 luni - 13 Mai 2023 13:57  

I-as zice shaorma...de vara. Foarte refreshing si aromata, nu ramai cu senzatia de stomac greu. Inca o reteta meseriasa in menu. ?
 

Ioana  acum 11 luni - 15 Mai 2023 11:06  

Minunat, Oana! Imi place si numele, wrapul e usurel ca o zi de vara.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...