Vin, soare si relaxare la Crama Liliac

29 Aprilie 2013

Vin, soare si relaxare la Crama Liliac

vezi toate evenimentele

Recomandare pentru o zi in aer liber: o vizita la crama Liliac. Va reincarca bateriile garantat.

Soare, aer curat, liniste si relaxare... in compania placuta a vinurilor tinere, proaspete si bune de Translivania. Nu a trebuit sa batem drum lung, aceasta crama este foarte aproape de noi, in Batos (acolo unde se produce si sucul de mere natural vesel ), la doar 16 km de Reghin si 120 km de Cluj. Am visat la aceste vinuri inca din iarna, cand am le-am descoperit la o degustare din Cluj. Atunci ne-au dus instant cu gandul la o zi calda de primavara sau vara, o terasa cocheta in aer liber, aer proaspat si o companie placuta. Drept urmare nu am fost surprinsa cand exact asta am descoperit la Batos. Vinurile lor transmit exact atmosfera de la cabana de degustare.

Am petrecut 5 ore minunatate acolo, in varf de deal, intr-o cabana draguta, moderna, cu vedere peste plantatiile de vita de vie. Am degustat 6 vinuri. Dintre acestea, primele 3 au fost albe: o Feteasca Alba, o Feteasca Regala foarte buna si un cupaj de Chardonnay cu Pinot Gris, preferatul meu. A urmat un Rose excelent, cu un pret la fel de excelent vesel Acesta a fost preferatul sotului meu. Penultimul a fost un vin rosu, un cupaj de Feteasca Neagra si Merlot care m-a surprins ca e asa de usor de baut intr-o zi calda. Mi s-a parut un vin echilibrat, catifelat, cu tanini moderati... Suficient cat sa-l luam si pe el acasa vesel La final am avut un vin dulce de desert, numit Nectar de Transilvania, acompaniat de fructe (mango si stafide).

La toate astea se aduga faptul ca si gazdele noastre au fost prietenoase, relaxate si au avut rabdare sa ne raspunda la toate intrebarile.

 


Cabana de degustare

1. Cabana de degustare

Terasa cabanei

2. Terasa cabanei

Cabana de degustare

3. Cabana de degustare

Vedere peste vale

4. Vedere peste vale

Vedere in vie

5. Vedere in vie

Vin, soare si relaxare la Crama Liliac

6.

Vinuri albe

7. Vinuri albe

Vin rosu

8. Vin rosu

Vin, soare si relaxare la Crama Liliac

9.

 

 

 

 

josephinnejose  acum 7 ani - 29 Aprilie 2013 18:33  

Re: Vin, soare si relaxare la Crama Liliac

eu sunt foarte curioasa daca au fost si ceva branzeturi la degustarevesel
 

Ioana  acum 7 ani - 29 Aprilie 2013 19:25  

Re: Vin, soare si relaxare la Crama Liliac

au fost branzeturi, afumaturi si fructe vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

 
mergi sus