Salata de cartofi cu crema de ricotta si feta

Retete cu cartofi Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete salate

Reteta Salata de cartofi cu crema de ricotta si feta

Am facut aceasta salata de nenumarate ori anul trecut. De fiecare data in alta varianta: uneori am pus si oua, alteori am pus jalapeno murat in loc de capere sau am variat verdeturile. De cele mai multe ori am pregatit-o seara pentru a o lua a doua zi la pachet. E mai sanatoasa asa... prin racire cartoful capata calitati prebiotice si are un indice glicemic mai mic.

Ingrediente

600-700 gr cartofi fainosi (cca 4-5 cartofi)
1 ceapa mica rosie (cca 40 gr)
2 linguri capere in otet (sau felii de ardei murati jalapeno)
1/4 legatura patrunjel
3 fire marar
2 linguri suc de lamaie
1/4 lingurita coriandru macinat
3 linguri ulei de masline
sare, piper negru

Crema de ricotta si feta

100 gr ricotta
50 gr feta de capra/oaie (sau telemea)
3-5 linguri apa
sare

Portii: 2
Calorii: 607 cal / portie

Cum se prepara salata de cartofi cu crema de ricotta si feta

  1. Cartofii se fierb in coaja pana furculita intra usor in ei. Alegeti cartofi cam de aceeasi marime ca sa fiarba in acelasi timp. Dupa ce s-au racorit, ii curatati de coaja.
  2. Ceapa se taie solzisori sau pestisori si se presara cu putina sare. Se lasa sa stea 5 minute sa se inmoaie. Se adauga apoi sucul de lamaie si coriandrul si se mai lasa 10-15 minute la macerat.
  3. Patrunjelul si mararul se toaca impreuna. Caperele se scot din borcan si se scurg de otet.
  4. Pentru crema, doar mixati toate ingredientele in robot/blender, adaugand la inceput 3 linguri de apa. Adaugati treptat si restul de apa doar daca mai e nevoie, pana crema curge usor de pe lingura. Dregeti de sare.
  5. Asamblati salata astfel: intr-o farfurie larga sfaramati in bucati nu foarte mici un cartof astfel incat sa acopere fundul farfuriei. Presarati sare si rasniti piper negru peste ei. Picurati peste tot 1 lingura generoasa de crema de ricotta. Presarati apoi 1/4 sau 1/5 din restul ingredientelor (in functie de cati cartofi aveti, veti face 4 sau 5 straturi): prima data ceapa rosie, apoi capere si la final verdeturi. Picurati putin ulei de masline peste tot (cam 1 lingura).
  6. Sfaramati apoi alt cartof lasand putin spatiu pe margine si repetati cu crema si restul ingredientelor. Fiecare strat sa fie mai mic ca diametru, astfel incat sa obtineti o movilita la final.
  7. Salata e buna imediat, dar e mai sanatoasa rece, fiindca cartoful prin racire capata calitati prebiotice si are indicele glicemic mai mic. Din acest motiv este o salata buna de luat la pachet. In acest caz asamblati salata direct in 2 caserole.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...