Salata de cartofi cu crema de ricotta si feta

Retete cu cartofi Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete salate

Reteta Salata de cartofi cu crema de ricotta si feta

Am facut aceasta salata de nenumarate ori anul trecut. De fiecare data in alta varianta: uneori am pus si oua, alteori am pus jalapeno murat in loc de capere sau am variat verdeturile. De cele mai multe ori am pregatit-o seara pentru a o lua a doua zi la pachet. E mai sanatoasa asa... prin racire cartoful capata calitati prebiotice si are un indice glicemic mai mic.

Ingrediente

600-700 gr cartofi fainosi (cca 4-5 cartofi)
1 ceapa mica rosie (cca 40 gr)
2 linguri capere in otet (sau felii de ardei murati jalapeno)
1/4 legatura patrunjel
3 fire marar
2 linguri suc de lamaie
1/4 lingurita coriandru macinat
3 linguri ulei de masline
sare, piper negru

Crema de ricotta si feta

100 gr ricotta
50 gr feta de capra/oaie (sau telemea)
3-5 linguri apa
sare

Portii: 2
Calorii: 607 cal / portie

  1. Cartofii se fierb in coaja pana furculita intra usor in ei. Alegeti cartofi cam de aceeasi marime ca sa fiarba in acelasi timp. Dupa ce s-au racorit, ii curatati de coaja.
  2. Ceapa se taie solzisori sau pestisori si se presara cu putina sare. Se lasa sa stea 5 minute sa se inmoaie. Se adauga apoi sucul de lamaie si coriandrul si se mai lasa 10-15 minute la macerat.
  3. Patrunjelul si mararul se toaca impreuna. Caperele se scot din borcan si se scurg de otet.
  4. Pentru crema, doar mixati toate ingredientele in robot/blender, adaugand la inceput 3 linguri de apa. Adaugati treptat si restul de apa doar daca mai e nevoie, pana crema curge usor de pe lingura. Dregeti de sare.
  5. Asamblati salata astfel: intr-o farfurie larga sfaramati in bucati nu foarte mici un cartof astfel incat sa acopere fundul farfuriei. Presarati sare si rasniti piper negru peste ei. Picurati peste tot 1 lingura generoasa de crema de ricotta. Presarati apoi 1/4 sau 1/5 din restul ingredientelor (in functie de cati cartofi aveti, veti face 4 sau 5 straturi): prima data ceapa rosie, apoi capere si la final verdeturi. Picurati putin ulei de masline peste tot (cam 1 lingura).
  6. Sfaramati apoi alt cartof lasand putin spatiu pe margine si repetati cu crema si restul ingredientelor. Fiecare strat sa fie mai mic ca diametru, astfel incat sa obtineti o movilita la final.
  7. Salata e buna imediat, dar e mai sanatoasa rece, fiindca cartoful prin racire capata calitati prebiotice si are indicele glicemic mai mic. Din acest motiv este o salata buna de luat la pachet. In acest caz asamblati salata direct in 2 caserole.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...